Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Jože Potrebuješ Njena.si

Družina Potrebuješ skupaj uživa v Grčiji

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Magazin

Število prosto živečih tigrov se povečuje

Deli na:
Število prosto živečih tigrov se povečuje

Foto: Arhiv Reporterja

Od leta 2010 se je število tigrov, ki živijo v divjini, povečalo za petino. Trenutno so jih našteli 3890, sta pred začetkom konference o zvereh iz družine mačk v New Delhiju sporočila Svetovna organizacija za varstvo narave (WWF) in združenje za zaščito živali Global Tiger Forum.

Na konferenci v New Delhiju, ki se bo začela v torek, se bodo sešli ministri trinajstih držav, v katerih še živijo tigri. To je tretje takšno srečanje po prvem sestanku leta 2010 v Sankt Peterburgu, ko so se sodelujoči dogovorili, da bodo do leta 2022 podvojili število prosto živečih tigrov na svetu. Takrat so jih našteli 3200.

Največji porast tigrov je zaznati v Indiji, kjer se je njihovo število v šestih letih povečalo za več kot 500 na okoli 2200. Tudi v Nepalu beležijo velik porast, saj se je z okoli 200 naštetimi živalmi njihovo število povečalo za dve tretjini.

Točno število prosto živečih tigrov je sicer zelo težko ugotoviti. Tudi vse države jih ne spremljajo tako natančno in zato nimajo najbolj aktualnih podatkov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.