madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Putin zaradi nepremičninske afere odstavil obrambnega ministra

Deli na:
Putin zaradi nepremičninske afere odstavil obrambnega ministra

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes zaradi korupcijske afere odstavil obrambnega ministra Anatolija Serdjukova, poročajo tuje tiskovne agencije. Nov obrambni minister bo postal dolgoletni Putinov zaveznik, guverner moskovske regije Sergej Šojgu.

Kot je povedal Putinov tiskovni predstavnik, je bil Serdjukov odstavljen, da bi se lahko nadaljevala preiskava o domnevni 100 milijonov dolarjev vredni nepremičninski goljufiji v enem od podjetij obrambnega ministrstva.

Podjetje naj bi nepremičnine prodalo precej pod tržno vrednostjo, pri čemer naj bi bila država oškodovana za 95 milijonov ameriških dolarjev.

Ruski preiskovalci so konec oktobra preiskali pisarne v omenjenem podjetju, Serdjukov, eden od treh ljudi v Rusiji, ki razpolagajo s kodami za aktiviranje jedrskega orožja, pa je bil tedaj poklican na pogovor k predsedniku.

Preiskovalci so obiskali tudi domove nekaterih osumljenih, pri čemer so po poročanju medijev v stanovanju nekdanje vodje nepremičninskega oddelka na ministrstvu Jevgenije Vasiljeve naleteli na samega Serdjukova.

Ženska je živela v luksuznem stanovanju in je imela pri sebi zbirko več sto draguljev, ki so jih preiskovalci zasegli. Kaj je minister počel v stanovanju, niso pojasnili.

Serdjukov je leta 2007 postal prvi civilist na čelu ruskega obrambnega ministrstva. Pred tem je bil uspešen prodajalec pohištva in vodja državne davčne službe.

Zaradi spornega programa reform in pomanjkanja izkušenj na področju obrambe si je v ministrstvu nakopal vrsto nasprotnikov, a je Putin ves čas zavračal pozive, naj ga zamenja, še piše AFP.

Loading...