zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred delovnimi telesi bo zaslišanih še šest ministrskih kandidatov

Deli na:
Pred delovnimi telesi bo zaslišanih še šest ministrskih kandidatov

Foto: Bobo

V DZ bodo danes nadaljevali zaslišanja ministrskih kandidatov. Pred pristojnimi odbori bodo med drugim zaslišani kandidati iz kvote SMC, in sicer za gospodarskega ministra Jožef Petrovič, za finančnega ministra Dušan Mramor in za ministra za pravosodje Goran Klemenčič, iz vrst SD pa kandidat za obrambnega ministra Janko Veber.

Pred matičnim odborom se bosta danes predstavila tudi kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar ter Violeta Bulc, kandidatka za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Obe prihajata iz kvote SMC.

Kandidat za finančnega ministra Mramor je zvečer, torej po zaslišanju na matičnem delovnem telesu, vnovič vabljen še pred zainteresirano delovno telo - komisijo za nadzor javnih financ. Sejo je predsednik komisije Andrej Šircelj (SDS) sklical že za minuli petek, a se je Mramor opravičil. Prav tako so se opravičili člani komisije iz vrst koalicije ter opozicijskih ZaAB in ZL, zato je Šircelj sejo prekinil in ponovno sklical za danes.

V petek so zaslišanja že uspešno prestali štirje, sicer tudi aktualni ministri, ki bodo svoje delo nadaljevali v vladi Mira Cerarja. Iz kvote SD kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in kandidat za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, iz kvote DeSUS pa kandidat za zunanjega ministra Karl Erjavec in kandidat za ministra brez listnice za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

Ostali kandidati bodo zaslišani v torek, o celotni listi bo DZ odločal v četrtek.