Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Ofenziva na Reporter: Jakič in Bratuškova obračunavata z »malopridnimi« mediji

Deli na:
Ofenziva na Reporter: Jakič in Bratuškova obračunavata z »malopridnimi« mediji

Foto: Bobo

Obrambni minister Roman Jakič in premierka Alenka Bratušek sta se takoj po prihodu na oblast lotila medijev, katerih poročanje ju je zmotilo.

Minister Roman Jakič je pogorel v zahtevi za začasno sodno odredbo o umiku članka o načrtovanih kadrovskih čistkah v njegovem ministrstvu. Njegovo imenovanje je bilo sporno predvsem za opozicijo, saj je v času osamosvojitve nasprotoval ustanovitvi slovenske vojske. Jakičeva politična kariera je bila vseskozi v rokah Gregorja Golobiča in drugih stricev iz ozadja. Pred izvolitvijo naj bi se celo sam hvalil, da naj bi obrambni resor prevzel, ker se je »stari« tako odločil. V politični krogih levice tako pravijo Milanu Kučanu.

Sodišče je menilo, da je bila objava vsebine elektronskega sporočila, ki ga je prejel Roman Jakič, v javnem interesu, saj je zadevala njegovo ravnanje kot (bodočega) obrambnega ministra. V prispevku na spletni strani Reporterja smo objavili fotografijo elektronske pošte, ki jo je Jakiču poslal Klemen Grošelj, uslužbenec urada za intelektualno lastnino, ki je bil pred tem vodja kabineta nekdanje gospodarske ministrice Darje Radić, podpredsednice stranke Zares, torej človek iz kroga Gregorja Golobiča.



V pismu mu je svetoval, katere kadrovske poteze naj naredi po prihodu na ministrstvo; med drugim tudi, naj imenuje Mojco Ferjančič Podbregar, ženo nekdanjega prvega človeka Sove in LDS Iztoka Podbregarja, za generalno sekretarko ministrstva, ki jo je nato vlada Alenke Bratušek tudi dejansko imenovala. Poleg tega mu je predlagal čimprejšnjo zamenjavo načelnika generalštaba Dobrana Božiča ter kako bi »s premišljenimi kadrovskimi potezami prevzeli nadzor nad obveščevalno službo in predvsem dogajanjem v njej«.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKIH VEČ O STRICIH ROMANA JANKOVIĆA; O VEČNEM ŠTUDENTU IN NASPROTNIKU SLOVENSKE VOJSKE; O JAKIČEVEM POLITIČNEM ZATONU IN NJEGOVEM REŠITELJU ZORANU JANKOVIĆU.