ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin: Rusija ne razmišlja o azilu za Asada

Deli na:

Ruski premier Vladimir Putin je danes zatrdil, da Rusija ne razmišlja o podelitvi azila sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu. S tem je zavrnil govorice, da namerava Moskva al Asadu ponuditi politični azil, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moskva je doslej ščitila al Asada pred strožjimi sankcijami ter obtožila zahodne države, da z zagovarjanjem sirske opozicije spodbujajo konflikt v Siriji.

Rusija je posvarila, da bo v Varnostnem svetu ZN blokirala vse resolucije, ki bi lahko botrovale ponovitvi nedavnih dogodkov v Libiji, kje je posredovanje zveze nato pripomoglo k strmoglavljenju libijskega voditelja Moamerja Gadafija.

Po navedbah ZN je bilo v skoraj letu dni zatiranja protirežimskih protestov v Siriji ubitih več kot 7500 ljudi. Aktivisti trdijo, da je bilo žrtev al Asadovega režima še več, več kot 8000.

Tunizija je konec februarja izrazila pripravljenost ponuditi azil al Asadu in njegovi družini, če bi bil dosežen dogovor o njegovem umiku s predsedniškega položaja. Tunizijski predsednik Moncef Marzouki se je tudi zavzel za sodno imuniteto za al Asada in člane njegove družine.

Tudi turški predsednik Abdullah Gül je dejal, da bi bila Turčija pripravljena razmisliti o azilu za sirskega predsednika, če bi prejela prošnjo za to, poroča francoska tiskovna agencija AFP.