pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da ji ne bo treba ...

gaja Njena.si

S taktiko do zmage: Gaja Rozman postala ...

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

Svet

Putin: Opozicija bo sama ponarejala glasovnice in mi pripisala krivdo

Deli na:
Putin: Opozicija bo sama ponarejala glasovnice in mi pripisala krivdo

Foto: arhiv Reporterja

Ruski premier in kandidat za predsednika na nedeljskih volitvah Vladimir Putin je danes izrazil kritiko na račun ruske opozicije. Med srečanjem s svojimi podporniki v središču Moskve je izjavil, da opozicija pri zagovarjanju svojih stališč uporablja orodja, ki so za demokracijo škodljiva in nesprejemljiva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Osnovno pravilo se glasi, da je potrebno spoštovati mnenje manjšine, a se podrediti mnenju večine," je poudaril Putin, ki je opozicijo obtožil, da skuša nedeljske volitve, na katerih se mu obeta zmaga v prvem krogu, namerno že vnaprej prikazati kot nelegitimne, v nedeljo pa bo v te namene uporabljala nezakonite metode, kot ponarejanje glasov.

"Načrtujejo uporabo nekakšnih posebnih mehanizmov, s pomočjo katerih bodo izide volitev prikazali kot ponarejene. Sami bodo ponarejali glasovnice, to beležili in nato poročali o tem," je dejal Putin in zatrdil, da imajo oblasti dokaze o tem.
 
"Ljudje, ki govorijo o potrebi po krepitvi demokracije, morajo sami upoštevati ta pravila. Manjšina ne sme vsiljevati svojega mnenja večini," je Putin opozoril opozicijo, ki jo sicer združujeta prizadevanje za pravične volitve in jeza nad izvedbo decembrskih parlamentarnih volitev, ki so jih zaznamovali številne nepravilnosti in zmaga Putinov stranke Enotna Rusija.
 
Putinov današnji govor gre jemati tudi kot opozorilo neodvisnim mednarodnim opazovalcem, ki so po decembrskih parlamentarnih volitvah opozarjali na številne nepravilnosti in poneverbe izidov, poroča AFP.
 
Ruske oblasti in državni mediji sicer od torka vodijo odločno kampanjo, s katero skušajo preprečiti izbruh protestov po nedeljskih predsedniških volitvah in kritiko opozicije na račun nedemokratičnosti volitev prikazati kot neutemeljeno.
 
Nekateri predstavniki ruske opozicije so bližajoče se volitve sicer res že vnaprej označili kot nelegitimne, saj med kandidati za predsednika ni njihovih predstavnikov. Prav tako je opozicija že napovedala obsežne protestne demonstracije v ponedeljek po volitvah, še poroča AFP.
Loading...