horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Vojna milijarderjev: Abramoviča odvetnik v sporu z Berezovskim stal 12 milijonov dolarjev

Deli na:
Vojna milijarderjev: Abramoviča odvetnik v sporu z Berezovskim stal 12 milijonov dolarjev

Foto: Reuters

Odvetnik Jonathan Sumption, ki je zastopal ruskega milijarderja Romana Abramoviča v sporu z ruskim oligarhom Borisom Berezovskim, je za svoje storitve prejel 12 milijonov dolarjev, kar je najvišji znesek za odvetniške storitve v zgodovini britanskega pravosodja, je poročal časnik Sunday Times.

Berezovski, ki je izgubil tožbo proti Abramoviču, je za svoje odvetnike odštel štirikrat manj. Po poročanju časnika naj bi bil Berezovski, ki se bo na sodbo pritožil, osupel nad računom Abramovičevega odvetnika. Če bo sodba potrjena, bo moral Berezovski plačati vse stroške, tudi nasprotne strani, kar naj bi skupaj zneslo neverjetnih 160 milijonov dolarjev.

Časnik Times je pred tem poročal, da bodo stroški krepko načeli finančno stanje Berezovskega, ki bi lahko zaradi tega celo bankrotiral, povzema ruska tiskovna agencija Itar-Tass. Ruski oligarh je računal, da si bo s tožbo proti Abramoviču precej opomogel, saj ga je terjal za 4,7 milijarde dolarjev, a je sodnica odločila v prid lastnika nogometnega kluba Chelsea.

Berezovski je trdil, da ga je Abramovič "izdal" in "ustrahoval", da je leta 1995 prodal delnice v ruski naftni družbi Sibneft za "zgolj" 1,3 milijarde dolarjev. Abramovič je obtožbe zanikal.

Na sodišču je dejal, da je Berezovski, ki si je politični vpliv pridobil v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina, dobil milijone dolarjev za storitve "političnega botra", ni pa bil njegov poslovni partner.

Berezovski je sicer leta 2000, potem ko je prišel v spor s predsednikom Vladimirjem Putinom, zapustil Rusijo in zdaj živi v Londonu.

loading...
Loading...