horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Pussy Riot v novem videu zažgale Putinov portret

Deli na:
Pussy Riot v novem videu zažgale Putinov portret

Foto: Reuters

Ruska punkovska skupina Pussy Riot je včeraj objavila nov video posnetek, v katerem sta se dve članici zahvalili ameriški pop zvezdnici Madonni za podporo in hkrati zažgali portret ruskega predsednika Vladimirja Putina. Kot sta dejali, Putin zatira feministke, spolne manjšine in opozicijo, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sodišče je avgusta tri članice skupine - 24-letno Marijo Aljohino, 23-letno Nadeždo Tolokonikovo in 29-letno Jekaterino Samučevič - spoznalo za krive huliganstva iz verskega sovraštva, ker so februarja v osrednji pravoslavni cerkvi v Moskvi, katedrali Kristusa Odrešenika, v protestni "molitvi" prosile Devico Marijo, naj Rusijo reši Putina. Obsojene so bile na dve leti zapora v delovnem taborišču.

Dve drugi članici skupine pa sta zdaj v novem video posnetku, objavljenem na spletni strani televizije MTV, pripravili novo protestno akcijo. Z balaklavami na glavi, ki so postale njihov zaščitni znak, in v pisanih krilih splezata z opuščene stavbe. V angleškem jeziku nato napadeta Putina in v imenu skupine napovesta nadaljevanje "glasbenega boja", še navaja AP.

Obsodba treh članic skupine na zaporno kazen je v svetu naletela na ostre odzive, ker naj bi bila kazen preostra glede na storjeno dejanje. Ruske oblasti pa na drugi strani očitke zavračajo, da gre pač za odločitev sodišča in zavračajo, da naj bi šlo za obračun z opozicijo. Odvetniki obsojenih so se sicer na sodbo že pritožili.

loading...
Loading...