vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Svet

Protestniki napadli grškega ministra za zdravje

Deli na:
Protestniki napadli grškega ministra za zdravje

Foto: Reuters

Grškega ministra za zdravje Adonisa Georgiadisa so danes napadli protestniki med njegovim uradnim obiskom bolnišnice v Atenah. Napad se je zgodil v času, ko grška vlada pripravlja radikalne spremembe v zdravstvu. Georgiadis je bil sicer za ministra za zdravje imenovan junija po preoblikovanju vlade.

Med obiskom javne bolnišnice Attiko v Atenah so Georgiadisa napadli nezadovoljni uslužbenci bolnišnice in drugi protestniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Potisnili so me in udarili v obraz," je minister dejal po incidentu, v katerem sicer ni bil ranjen. Po posredovanju policije je Georgiadis lahko zaključil obisk bolnišnice in pogovore z zdravniškim osebjem, kot je bilo načrtovano.

Pred njegovim obiskom so zaposleni v bolnišnici objavili sporočilu, v katerem so ministra označili za nezaželeno osebo. Georgiadis je nekdanji član skrajne desničarske stranke Laos, lani pa se je pridružil konservativni Novi demokraciji grškega premiera Antonisa Samarasa.

Pred dnevi je Georgiadis razkril, da ima vlada namen preoblikovati pet manjših atenskih javnih bolnišnic v zdravstvene centre, ki se bodo ukvarjali s kroničnimi boleznimi. Zaradi teh sprememb bodo veliko zaposlenih prezaposlili v večjih bolnišnicah, ki trpijo zaradi pomanjkanja osebja. Vlada ima prav tako namen izvesti združevanje kot del obširnega prestrukturiranja zdravstvenega sektorja.

Vlada namerava tudi uvesti prezaposlitveno shemo za javne uslužbence, v okviru katere bo več tisoč zaposlenih imelo osem mesecev časa, da si najdejo novo zaposlitev ali sprejmejo ponujene, drugače bodo izgubili službe. Proti tem načrtom zaposleni v javnem sektorju protestirajo že cel teden.

Loading...