pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grčija ogorčena nad "žaljivo" izjavo Schäubleja o "neumno naivnem" Varufakisu

Deli na:
Grčija ogorčena nad "žaljivo" izjavo Schäubleja o "neumno naivnem" Varufakisu

Foto: Reuters

Grčija je uradno izrazila protest Nemčiji zaradi "žaljivih" izjav na račun grškega finančnega ministra Janisa Varufakisa, je danes sporočilo grško zunanje ministrstvo. Nemški finančni minister Wolfgang Schäuble naj bi namreč pred dnevi grškega kolega opisal kot "neumno naivnega" pri nastopanju pred novinarji.

Tiskovni predstavnik grškega zunanjega ministrstva Konstantinos Kutras je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal, da je grški veleposlanik v Berlinu izročil protestno noto, da bi izrazil grško nezadovoljstvo nad "žaljivimi" oznakami.

Po besedah Kutrasa je Schäuble z opazkami na račun Varufakisa sprožil dvom v sposobnost vlade, da izvede svoje naloge. Schäuble je grškega ministra pred novinarji po ponedeljkovem srečanju evropskupine v Bruslju označil za naivnega pri nastopih pred novinarji, potem ko se mu je Varufakis sam potožil nad obravnavo, ki jo je deležen s strani medijev.

Schäuble je v odzivu danes že zavrnil očitke, da je Varufakisa užalil. "Svojega kolega nisem užalil, to je nesmisel," je nemški minister po pisanju dpa dejal na očitke.

Odnosi med Grčijo in Nemčijo so precej napeti, odkar je leva Siriza januarja na grških predčasnih volitvah zmagala z obljubami o končanju varčevanja in dolžniške krize. A Nemčija je javno nasprotovala vsem poskusom Grčije o novih pogajanjih o pogojih evropske finančne pomoči.

Grčija pa je odgovorila z novimi zahtevami po vojni odškodnini od Nemčije zaradi zločinov nacistov v času druge svetovne vojne.