11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

pištola, streljanje Svet24.si

Streljanje v Mostah, nastradal 32-letnik

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

jan k Njena.si

Jan Klobasa ujet z lepo neznanko

Svet

Privlačnost katastrofe: turisti rinejo v poplavljeno Prago

Deli na:
Privlačnost katastrofe: turisti rinejo v poplavljeno Prago

Foto: Reuters

Radovedni turisti se zgrinjajo v Prago, da bi na lastne oči videli, kako so narasle vode reke Vltave poplavile zgodovinsko središče. Nekateri turisti naj bi celo skušali dele protipoplavnih pregrad odnesti domov kot spominke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Praški župan Tomaš Hudeček se je pritožil nad trumami radovednih turistov. Tako domačini kot turisti namreč navdušeno fotografirajo narasle vode Vltave pod slavnim Karlovim mostom in jih objavljajo na družabnih omrežjih.

Vreče peska in protipoplavne pregrade, ki so jih v češki prestolnici postavili v skupni dolžini 17 kilometrov, so med turisti postale priljubljen motiv fotografiranja.

Karlov most, ki velja za eno glavnih praških znamenitosti, je že od nedelje zaprt, na njem pa je nameščen tudi 25-tonski bager, ki odstranjuje naplavine. Tako želijo preprečiti poškodbe stebrov na mostu.

"Dejansko ni tako poplavljeno, večina mesta ni prizadeta, gre le za reko," je svoje videnje dogajanja opisal Brent Tuttle, mladi turist iz Los Angelesa.

Poleg narasle gladine Vltave v Pragi so ogrožena tudi druga češka mesta. Mestom na severu države grozi vse višja Laba, narasle vode pa vse bolj grozijo tudi več mestom na vzhodu Nemčije, še poroča AFP.

Prago je lani obiskalo 5,4 milijona turistov.

loading...
Loading...