Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Privlačna Solo Hope brez prejetega gola že na 72 tekmah

Deli na:
Privlačna Solo Hope brez prejetega gola že na 72 tekmah

Foto: Reuters

Ameriška nogometna vratarka Hope Solo, ena najbolj privlačnih igralk nogometa vseh časov, se je vpisala v zgodovino. Na tekmi proti Mehiki so Američanke zmagale z 8:0, to pa je bila že 72. reprezentančna tekma ameriške vratarke, ko ni prejela zadetka.

Hope Solo je v karieri odigrala 154 mednarodnih tekem, na 72 pa je njena mreža ostala nedotaknjena. To je nov rekord v ženskem nogometu. Prejšnji je bil v lasti še ene ameriške vratarke Briane Scurry, ki med letoma 1994 in 2008 zadetka ni prejela na 71 tekmah.

"Še vedno se počutim mlada, še vedno se počutim dobro, še vedno sem zdrava. Najboljše še prihaja. Upam, da že prihodnje leto (na svetovnem prvenstvu, op. p.) v Kanadi," je Solova po tekmi povedala navijačem, ki so vzklikali njeno ime, potem ko je uradni napovedovalec na stadionu Rio Tinto oznanil mejnik, ki ga je postavila 33-letna vratarka.

"Bila je dolga pot, veliko solza, veliko krvi, veliko potu. Nekaj bolečin, nekaj izjemnih trenutkov. Kar nekoliko noro je pomisliti, da je minilo že skoraj 15 let," je sklenila Američanka.

Navdušenje nad vratarko je pokazala tudi selektorka ameriške reprezentance Jill Ellis: "Zelo sem ponosna nanjo. Soigralke so se na koncu tekme proti Mehiki resnično potrudile, da nismo prejele zadetka. Hope si tole res zasluži."