marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

mei rabic Njena.si

Skrito v raju: Spoznajte šolarko, ki igra Elo

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pri Bidnu dokumenti padajo iz omar

Deli na:
Pri Bidnu dokumenti padajo iz omar

Ameriški predsednik Joe Biden - Foto: Facebook/POTUS

V družinski hiši predsednika ZDA Joeja Bidena v Wilmingtonu v zvezni državi Delaware so našli nove zaupne dokumente. Bidnov svetovalec Richard Sauber je včeraj sporočil, da je v četrtek zvečer v sobi poleg garaže našel še pet strani zaupnih vladnih dokumentov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po uradnih podatkih gre za dokumente iz časa Bidnovega podpredsedniškega mandata. Sauber je pojasnil, da je novoodkrite strani takoj predal uslužbencem pravosodnega ministrstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V preteklih dneh je prišlo na dan, da so zaupne dokumente pri Bidnu našli na več mestih: v njegovi nekdanji pisarni v prestolnici Washington in v njegovi hiši v Wilmingtonu, med drugim v garaži, pa tudi v sosednji sobi, o kateri je danes govoril Sauber. Bela hiša je pred nekaj dnevi sicer sporočila, da je bilo iskanje dokumentov končano.

Pravosodni minister ZDA Merrick Garland je v četrtek imenoval posebnega tožilca, ki bo raziskoval odkritja zaupnih dokumentov v pisarni in doma pri predsedniku Bidnu, potem ko je že lani imenoval drugega posebnega tožilca zaradi zaupnih dokumentov, ki jih je iz Bele hiše odnesel Donald Trump.