Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prevarantski »gozdni fant« iz Berlina bo ovaden

Deli na:
Prevarantski »gozdni fant« iz Berlina bo ovaden

Foto: Reuters

Skrivnostni "gozdni fant", ki se je pred devetimi meseci pojavil v berlinski mestni hiši in povedal, da je pet let živel v gozdu, se je že pred dnevi izkazal za prevaranta, berlinske oblasti pa so danes sporočile, da ga bodo kazensko ovadile. Lažnivec naj bi namreč Nemčijo oškodoval za okoli 20.000 evrov.

Fant se je pred devetimi meseci pojavil v mestni hiši v Berlinu, kjer je v angleščini obelodanil, da je 17-letnik z imenom Ray, ki je pet let s svojim očetom živel v gozdu, potem ko je v prometni nesreči umrla njegova mati. Iz gozda naj bi se odpravil, ko je njegov oče umrl.

A svojci in prijatelji v mestu Hengelo na Nizozemskem so ga prepoznali za 20-letnega Robina, ki so ga nazadnje videli 2. septembra lani, tri dni preden se je pojavil v nemški prestolnici.

Predstavnik berlinskega urada za socialno varstvo mladoletnikov Ed Koch je danes sporočil, da bodo "gozdnega fanta" zaradi nezakonitega prejemanja socialne podpore za mladoletne kazensko ovadili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je pojasnil Koch, Robin ni imel pravice do podpore za mladoletne ali brezplačne namestitve, ker je bil starejši od 18 let. Prav tako ni bil upravičen do žepnine v višini 240 evrov mesečno in učnih ur nemščine.

Nizozemec se je sicer že izselil iz doma za mladoletne brezdomce, po poročanju nizozemskega časnika De Telegraaf pa naj bi nizozemsko veleposlaništvo v Berlinu sedaj poskrbelo, da se bo čimprej vrnil v domovino.

Policija v Hengelu o fantu, ki ga je De Telegraaf označil za "lažnivega Holandca", ni želela dajati izjav, je pa sporočila, da nima kazenske kartoteke in da ni kršil nobenega nizozemskega zakona.

Belgijski časnik De Standaard je medtem, sklicujoč se na prijatelja lažnivca, poročal, da je imel Robin težko otroštvo, da je študiral trženje in odnose z javnostmi, a študij nato opustil. Po poročanju nemškega časnika Bild pa naj bi pri 18 letih postal tudi oče sedaj dveletnega sina Damiena.