Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemčijo bega skrivnostni »gozdni fant« iz Berlina

Deli na:
Nemčijo bega skrivnostni »gozdni fant« iz Berlina

Foto: Reuters

Berlinska policija je v torek objavila fotografijo skrivnostnega "gozdnega fanta", ki se je pred devetimi meseci pojavil v berlinski mestni hiši in povedal, da je pet let živel v gozdu in da ne ve, kdo je.

Policija je fotografijo nasmejanega svetlolasega fanta v majici z zlato verižico okoli vratu poslala medijem in jih prosila, naj ji pomagajo razvozlati zagonetno zgodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kdo pozna osebo s fotografije? Ima kdo kakšne informacije o njegovi identiteti? Ima kdo kakšne informacije o njegovih morebitnih sorodnikih?" je ob fotografiji zapisala policija.

Fant je 5. septembra lani, ko se je pojavil v berlinski mestni hiši, povedal, da mu ime Ray in da se je rodil 20. junija 1994. Govoril je angleško, nemško je znal le nekaj besed.

Fant ni znal ali želel povedati, kako se piše in kje se je rodil, je pa zatrdil, da je zadnjih pet let živel v gozdu skupaj z očetom, ki pa je avgusta nenadoma umrl.

Ray je policiji povedal, da je očeta pokopal v luknji v gozdu, grob pa prekril s kamni. Nato je pet dni hodil proti severu in prispel do Berlina, ni pa znal pojasniti, kako je njegov oče umrl in kje se nahaja njegovo truplo.

Povedal je še, da je njegova mama "Doreen" umrla v prometni nesreči, ko je bil star 12 let, brazgotine, ki jih ima na obrazu, pa naj bi dobil med nesrečo. Raya so po oskrbi v berlinski službi za mlade namestili v oskrbovano stanovanje in mu dodelili skrbnika.

Policija in služba za mlade dvomita v njegovo zgodbo, zato se je policija tudi odločila, da objavi fotografijo in za pomoč zaprosi javnost.

Policija ocenjuje, da je fant, ki ima modre oči in je športne postave, star med 16 in 20 let. Ima tri brazgotine na čelu, tri na licu in eno na desni roki. Ko se je pojavil v Berlinu, je imel pri sebi šotor, spalno vrečo, nahrbtnik, ki je bil videti kot nov, in čista oblačila.