stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Poraz Breskvice na Beoviziji Srbe žene na ulice

Deli na:
Poraz Breskvice na Beoviziji Srbe žene na ulice

Breskvica po mnenju Srbov oškodovana zmage na Beoviziji. - Foto: Posnetek zaslona / RTS

Nezadovoljni gledalci glasbenega tekmovanja Beovizija so za soboto napovedali protest pred sedežem srbske javne radiotelevizije RTS, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo nad zmagovalko. Na Beoviziji, na kateri Srbija izbira svojega predstavnika za pesem Evrovizije, je zmagala Teya Dora, čeprav so gledalci največ glasov prisodili pevki Breskvici.

Finale Beovizije je potekal minulo soboto, na njem pa je zmagala 22-letna pevka Teodora Pavlovska z umetniškim imenom Teya Dora.

Največ glasov gledalcev je dobila Anđela Ignjatović - Breskvica s skladbo Gnezdo orlovo, medtem ko je strokovna žirija največ točk prisodila Teyi Dori s pesmijo Ramonda.

Del gledalcev je z izidom tekmovanja nezadovoljen. Meni namreč, da bi morala Srbijo zastopati Breskvica, zato so za soboto napovedali protest pred zgradbo RTS v Beogradu, v upanju, da bo na Evrovizijo na koncu vseeno odšla Breskvica.

Medtem ko del Srbov razburja poraz Breskvice, drugi del opozarja na domnevno kontroverzno tematiko njene pesmi. Opisujejo jo namreč kot genocidno pesem, ki naj bi govorila o etničnem čiščenju Albancev s Kosova oz. pripojitvi Kosova Srbiji.

Breskvica te obtožbe zavrača. "Ničesar ne bom pretirano komentirala. Povedala sem že, da mislim, da sem vsaj malo inteligentnejša od ljudi, ki to pišejo. Pesem govori o boju med dobrim in zlim," je že pred časom dejala za televizijo Prva TV.

Gnezdo orlovo ima na omrežju Youtube že 2,6 milijona ogledov. Glasbo za pesem sta napisala Miloš Stojković Henny in Ivan Đurđević, besedilo pa Relja Putniković - Torinno.