5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

nikolina tutić poroka Njena.si

Nikolinin mož ima dva otroka z drugo tekmovalko

kobe navijaci Ekipa24.si

Ko je legenda Barcelone kamen spotike na Japonskem...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To naj bi bil razlog, da je ljubljanski mestni redar sredi Šiške kolesarja zagrabil in ga vrgel na tla (VIDEO)

Deli na:
To naj bi bil razlog, da je ljubljanski mestni redar sredi Šiške kolesarja zagrabil in ga vrgel na tla (VIDEO)

Foto: YouTube

Ljubljanski mestni redar je v prepiru s kolesarjem uporabil prisilna sredstva, na mestnem redarstvu pojasnjujejo početje svojega uslužbenca. Na posnetku, ki je včeraj šokiral marsikaterega gledalca, je videti redarja, ki zagrabi kolesarja in ga podre na tla.

Mestni redarji so v Šiški nalagali avto na pajka, ko je prišlo do spora med redarjem in kolesarjem. Kaj je bil razlog za prepir, iz posnetka ni razvidno, je pa očiten razplet in ravnanje redarja, ki se zdi hudo pretirano. Verbalni nesporazum je eskaliral v nasilje zgolj zaradi odločitve redarja, da uporabi prisilna sredstva – se pravi, da je zagrabil kolesarja in ga zbil na tla.

»V konkretnem postopku je bilo zadržanje odrejeno zaradi kršitev določb nedostojnega vedenja po zakonu o varstvu javnega reda in miru in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku je redar uporabil prisilno sredstvo. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov bodo sproženi vsi postopki skladno z veljavno zakonodajo,« so z mestnega redarstva povedali Slovenskim novicam, ki so posnetek svojega bralca tudi prve objavile.

Mestni redarji imajo pooblastilo zadržanja osebe in tudi uporabe prisilnih sredstev, pravijo na redarstvu.

V zadevo se je naknadno vmešala še policija. »Na kraju so policisti ugotovili, da je mestni redar pri delu opravljal postopek z občanom, ko se je v postopek vmešal drug občan, ki pa je kršil javni red in mir. Redar je v postopku uporabil tudi prisilna sredstva. Ob prihodu policistov na kraj posredovanje policistov ni bilo potrebno zato postopkov na kraju niso izvajali. Bodo pa naknadno preverjene še posamezne okoliščine postopka in po ugotovljenih dejstvih izvedeni ustrezni postopki,« so sporočili s policijske postaje.