hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

george-reeves Odkrito.si

Je Georgea Reevesa ubil Superman?

filip flisar monika vuk Ekipa24.si

Ločila se je od Flisarja - zdaj je slovenska ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To naj bi bil razlog, da je ljubljanski mestni redar sredi Šiške kolesarja zagrabil in ga vrgel na tla (VIDEO)

Deli na:
To naj bi bil razlog, da je ljubljanski mestni redar sredi Šiške kolesarja zagrabil in ga vrgel na tla (VIDEO)

Foto: YouTube

Ljubljanski mestni redar je v prepiru s kolesarjem uporabil prisilna sredstva, na mestnem redarstvu pojasnjujejo početje svojega uslužbenca. Na posnetku, ki je včeraj šokiral marsikaterega gledalca, je videti redarja, ki zagrabi kolesarja in ga podre na tla.

Mestni redarji so v Šiški nalagali avto na pajka, ko je prišlo do spora med redarjem in kolesarjem. Kaj je bil razlog za prepir, iz posnetka ni razvidno, je pa očiten razplet in ravnanje redarja, ki se zdi hudo pretirano. Verbalni nesporazum je eskaliral v nasilje zgolj zaradi odločitve redarja, da uporabi prisilna sredstva – se pravi, da je zagrabil kolesarja in ga zbil na tla.

»V konkretnem postopku je bilo zadržanje odrejeno zaradi kršitev določb nedostojnega vedenja po zakonu o varstvu javnega reda in miru in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku je redar uporabil prisilno sredstvo. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov bodo sproženi vsi postopki skladno z veljavno zakonodajo,« so z mestnega redarstva povedali Slovenskim novicam, ki so posnetek svojega bralca tudi prve objavile.

Mestni redarji imajo pooblastilo zadržanja osebe in tudi uporabe prisilnih sredstev, pravijo na redarstvu.

V zadevo se je naknadno vmešala še policija. »Na kraju so policisti ugotovili, da je mestni redar pri delu opravljal postopek z občanom, ko se je v postopek vmešal drug občan, ki pa je kršil javni red in mir. Redar je v postopku uporabil tudi prisilna sredstva. Ob prihodu policistov na kraj posredovanje policistov ni bilo potrebno zato postopkov na kraju niso izvajali. Bodo pa naknadno preverjene še posamezne okoliščine postopka in po ugotovljenih dejstvih izvedeni ustrezni postopki,« so sporočili s policijske postaje.