podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

radiator, denar Svet24.si

Počivalšek ne želi posegati na trg energentov, ...

bojan pozar-pl Reporter.si

Propadli politik Bojan Požar sedi na dobrem ...

andrej vizjak Necenzurirano

Vse afere in sporni posli ministra Vizjaka

Tilen Brglez Njena.si

Kmetija: Tilen po šovu znova ves divji

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Svet

Ponovno štetje glasovnic v Arizoni potrdilo zmago Bidna, dobil je še nekaj dodatnih glasov

Deli na:
Ponovno štetje glasovnic v Arizoni potrdilo zmago Bidna, dobil je še nekaj dodatnih glasov

Joe Biden - Foto: Reuters

Republikansko ponovno štetje glasovnic lanskoletnih predsedniških volitev v največjem okrožju Arizone Maricopa je ugotovilo, da je demokrat Joseph Biden dobil celo 99 glasov več, kot mu jih je pripisalo zadnje redno ponovno štetje po novembrskih volitvah.

Republikanski senat države Arizona je sprejel Trumpove pritožbe o volilnih prevarah, čeprav za to ni bilo nobenih dokazov in je določil ponovno štetje glasovnic v okrožju Maricopa, ki ga je izvajalo zasebno podjetje v lasti Trumpovih podpornikov. Pri tem so jih sicer nadzirali inšpektorji obeh strank. Skoraj leto dni po volitvah so sedaj spet potrdili Bidnovo zmago.

"Vsakič, ko Trump in podporniki dobijo nek forum, da dokažejo trditve o ukradenih volitvah, opletajo in jim ne uspe," je povedal republikanski pravnik Ben Ginsberg, ki je kritičen do laži o ukradenih volitvah.

Tudi če bi bil izid ponovnega ponovnega štetja glasovnic v Arizoni kaj drugačen, pa to ne bi spremenilo dejstva, da je predsednik ZDA Biden, Trump pa je izgubil. Glasovnice so zaradi tesnega izida ponovno šteli že takoj po volitvah in to v državi, kjer so skoraj vsi vodilni uradniki republikanci.

Ne glede na to skušajo republikanci tudi v drugih državah s podobnimi manevri, ker je to postal dokaz zvestobe Trumpu, ki ostaja vodja stranke. Med drugim skušajo to v Pensilvaniji in Wisconsinu, čeprav so rezultati že zdavnaj potrjeni na vseh ravneh in ne bi dosegli nič.

Loading...