Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pet moških obtoženih posilstva fotografinje v Mumbaiju

Deli na:
Pet moških obtoženih posilstva fotografinje v Mumbaiju

Foto: Reuters

Policija v Mumbaiju je na sodišče vložila uradne obtožnice proti petim moškim, ki jih sumijo, da so avgusta posilili 22-letno fotografinjo. Štirje polnoletni obtoženci so danes že stopili pred sodnika, proti petemu pa bo postopek vodilo posebno sodišče za mladoletne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do zločina je prišlo 22. avgusta, ko je fotografinja skupaj s svojim moškim kolegom za revijo pripravljala zgodbo o arhitekturi v enem od mestnih predelov. Moškega so napadalci zvezali s pasom, nato pa posilili žensko, ki so ji tudi grozili z razbito steklenico, navaja policija.

Moški se soočajo z najmanj petimi točkami obtožnice, med drugim zaradi skupinskega posilstva, nenaravnega spolnega odnosa, uničevanja dokazov in zarote. Policija je sicer povedala, da so vsi obtoženi brezposelni in da niso dokončali šole. Stari so od 18 do 27 let.

Napad je sprožil bes prebivalcev Mumbaija, ki je dolgo veljal kot precej bolj varno mesto za ženske od indijske prestolnice New Delhi. Tam se je decembra lani zgodilo okrutno skupinsko posilstvo 23-letnice na avtobusu, ki je pretreslo državo.

Žrtev posilstva v Mumbaiju je bila sicer teden dni v bolnišnici, nato pa so jo odpustili domov. Za indijski časnik The Times je dejala, da posilstvo ni konec življenja in da se želi vrniti v službo. Njena družina je medtem v sporočilu za javnost zahtevala "najhujšo kazen" za posiljevalce.

Zaslišanja v primeru se bodo nadaljevala v ponedeljek.

V primeru posilstva v New Delhiju, ko je žrtev zaradi hudih notranjih poškodb umrla, je sodišče prejšnji teden štiri moške spoznalo za krive in jih obsodilo na smrt. Tudi v tem primeru je bil sicer peti napadalec mladoleten in ga je sodišče obsodilo na tri leta zapora.