kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež v 24 urah z več kot pol milijona sledilcev na Twitterju

Deli na:
Papež v 24 urah z več kot pol milijona sledilcev na Twitterju

Foto: Reuters

Papež Benedikt XVI. je v 24 urah, potem ko so v Vatikanu v ponedeljek sporočili, da bo začel z 12. decembrom redno pošiljati sporočila preko spletnega družbenega omrežja Twitter, pridobil več kot 540.000 sledilcev.

Že v ponedeljek je papež na Twitterju odprl svoj račun in danes se je nanj po poročanju nemške tiskovne agencije dpa registriralo že več kot 540.000 sledilcev.

Papež bo sicer tvital v osmih jezikih, a daleč največ sledilcev bo očitno imel na svojem angleškem računu, na katerem se je v prvih 24 urah registriralo skoraj 380.000 sledilcev. Med bolj priljubljenimi bodo tudi španski in italijanski tviti.

Kot so sporočili na ponedeljkovi novinarski konferenci v Vatikanu, bo sveti oče na twitterju tudi odgovarjal na vprašanja uporabnikov o veri. Ta vprašanja mu je že mogoče poslati, in sicer s ključno besedo #AskPontifex.

Papežev prihod na Twitter je danes med drugim že pozdravil izraelski predsednik Šimon Peres, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Tvitnil mu je: "Vaša svetost, dobrodošli na Twitterju. Naši odnosi z Vatikanom so najboljši in lahko predstavljajo temelj za nadaljnji mir kjerkoli."

Tako izraelski predsednik kot sveti oče sta že dobro zajadrala v deveto desetletje življenja, saj ima Benedikt XVI. 85, Peres pa že 89 let.

Odnosi med Vatikanom in Izraelom so se sicer v zadnjih dneh poslabšali, potem ko je Vatikan pozdravil dvig statusa Palestine v Združenih narodih v državo opazovalko nečlanico, kar pomeni dejansko priznanje državnosti. Vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano pa je nedavno tudi ostro kritiziral gradnjo novih judovskih naselij, ki jo je napovedal Izrael.