Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež bo kmalu začel redno tvitati v osmih jezikih

Deli na:
Papež bo kmalu začel redno tvitati v osmih jezikih

Foto: Reuters

Papež Benedikt XVI. bo prihodnji teden začel redno pošiljati sporočila preko spletnega družbenega omrežja Twitter. Kot so sporočili na današnji novinarski konferenci v Vatikanu, bo sveti oče sporočila sprva pošiljal v osmih jezikih, med drugim pa bo tudi odgovarjal na vprašanja uporabnikov o veri, poročajo tuje tiskovne agencije.

Papež bo po napovedih začel tvitati 12. decembra, njegov originalni registriran profil na omrežju pa bo @pontifex_it. Sprva bo tvital v osmih jezikih - angleškem, španskem, italijanskem, portugalskem, nemškem, poljskem, arabskem in francoskem -, kasneje pa nameravajo v Vatikanu nabor jezikov še razširiti.

Prek Twitterja bo Benedikt XVI. javnost obveščal o najpomembnejšem dogajanju v Vatikanu ter objavljal povezave do svojih govorov in pozive k miru. Prva sporočila bodo odgovori na najpogostejša vprašanja o veri, ki jih papežu zastavljajo verniki. Papež sporočil sicer ne bo pisal sam, bo pa osebno odobril vsako objavo na svojem profilu.

Kot je Sveti sedež zapisal v današnjem sporočilu za javnost, je papež prepričan, da mora biti Cerkev prisotna tudi na spletu in da nove medije prepoznava kot priložnost za oznanjanje resnice. Cerkev tako tudi dokazuje, da želi biti blizu ljudem.

Papež je sicer prvo sporočilo po Twitterju poslal junija lani, ko je preko profila Radia Vatikan oznanil zagon novega novičarskega portala Katoliške cerkve ter v angleščini dodal: "Hvaljen bodi Jezus Kristus! Z molitvijo in blagoslovom, Benedikt XVI."

Katoliška cerkev sicer vse bolj širi svojo prisotnost na spletu. Tako je med drugim prisotna na spletnem portalu YouTube s svojim kanalom, na katerega je naročenih okoli 36.000 uporabnikov.