sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Panika v Rusiji: zaradi strupenega plina naj bi umrlo 55 ljudi, a je šlo le za vajo

Deli na:
Panika v Rusiji: zaradi strupenega plina naj bi umrlo 55 ljudi, a je šlo le za vajo

Slika je simbolična. - Foto: Reuters

V ruski Sibiriji je zavladala prava panika, ko je ministrstvo za izredne razmere pomotoma izdalo sporočilo za javnost, da je 55 ljudi umrlo zaradi zastrupitve s strupenim klorovim plinom. V resnici je šlo za del vaje reševalnih služb, vendar je sporočilo po pomoti prišlo v javnost in medije.

Ruske službe, ki skrbijo za varnost in reševanje, so danes izvajale obsežno vajo po vsej državi in se urile v odzivanju na različne scenarije, kot so na primer eksplozije in požari.

V pokrajini Tjumen, ki leži okoli 1700 kilometrov vzhodno od Moskve in v kateri živi okoli 3,6 milijona prebivalcev, pa so si zamislili, da je bila v vodovod spuščena strupena količina klora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse bi bilo v redu, če tamkajšnja izpostava ministrstva za izredne razmere ne bi objavila sporočila za javnost, v katerem je sporočila, "da je prišlo do nesreče, v kateri so umrli trije delavci in 52 občanov". V tem sporočilu so tudi opozorili, da se oblak strupenega klorovega plina hitro širi preko mesta Tjumen in severovzhodnih območij.

Novico je hitro povzela državna tiskovna agencija Ria Novosti, zatem pa še mnoge radijske postaje po državi.

Šele po nekaj minutah je predstavnikom ministrstva za izredne razmere postalo jasno, kaj se dogaja, in so objavili pojasnilo, da gre le za del vaje in da v resnici ni bil nihče poškodovan. A bilo je očitno že prepozno; ljudje so panično klicali na ministrstvo in zahtevali pojasnila.

"Po takih vajah, ki vključujejo scenariji s 55 smrtnimi žrtvami, na koncu prav lahko res končaš s 55 mrtvimi - zaradi srčnega napada," je komentiral znani opozicijski voditelj Aleksej Navalni.