Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

POSKOCNI MUZIKANTI Njena.si

Priljubljeni slovenski glasbenik se je razveselil ...

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Svet

Orban: Vsako jutro se zbudim v pričakovanju, da bom prejel udarec

Deli na:
Orban: Vsako jutro se zbudim v pričakovanju, da bom prejel udarec

Foto: Reuters - Viktor Orban

Madžarski premier Viktor Orban je v luči evropskih volitev, ki bodo maja prihodnje leto, dejal, da Evropski parlament potrebuje "svežo kri".

"Vidim znake utrujenosti ob koncu mandata," je povedal o trenutnih poslancih Evropskega parlamenta. Vendar pa je prepričan, da se bo z novimi evropskimi poslanci izboljšala kakovost demokracije, je povedal v pogovoru za madžarski radio Kossuth.

Poudaril je, da nobena demokracija, vključno z madžarsko, ni popolna, pri čemer pa je tista v Bruslju še bolj oddaljena od popolne, je menil po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI.

O kampanji evropskih liberalcev proti njemu je povedal, da to kaže na razliko med demokracijami v zahodni in vzhodni Evropi. "Imajo utrujeno institucionalno demokracijo," je povedal. "Nikoli nismo imeli udobja, da ne bi bili napadeni. Poslanec sem od leta 1990, premier pa 13 let in vsako jutro se zbudim v pričakovanju, da bom prejel udarec," je povedal.

Poročilo evropske poslanke iz vrst Zelenih Judith Sargentini, ki Budimpešti očita hude kršitve demokracije in evropskih vrednot, je označil za napad na Madžarsko, pri tem pa napovedal, da bo Budimpešta odgovorila "z vsaj takšno močjo". Ne bodo dopuščali poskusov uničevanja madžarskega ugleda in časti, je izpostavil.

Evropski poslanci so sicer s potrditvijo tega poročila prvič v zgodovini začeli postopek za sprožitev 7. člena pogodbe EU. Ta v skrajnem primeru predvideva odvzem glasovalnih pravic.

Loading...