duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Svet

Obsojen moški iz BiH, ki je v ujetništvu zadrževal mlado Nemko

Deli na:
Obsojen moški iz BiH, ki je v ujetništvu zadrževal mlado Nemko

Foto: Arhiv Reporterja

Sodišče v BiH je včeraj na dveletno zaporno kazen obsodilo Milenka Marinkovića, ker je šest let zadrževal v ujetništvu danes 19-letno Nemko Bettino Siegner in z njo kruto ravnal, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V primeru je bila obtožena tudi njegova soproga Slavojka Marinković, a so njen primer ločili, ker krivde ni priznala.

Par Marinković, ki je v BiH v ujetništvu zadrževal mlado Nemko, jo stradal in silil v težko fizično delo, je bil lani junija obtožen nezakonitega zadrževanja in krutega ravnanja, potem ko je primer odkril njun sosed. Ta je Nemko fotografiral, fotografije pa izročil policiji.

Bettino je po obvestilu soseda policija osvobodila sredi maja v vasi Karavlasi, kjer jo je par zadrževal v ujetništvu od leta 2005. Ko so policisti Bettino našli v gozdu blizu hiše, je imela po telesu več poškodb, starih in novih.

Takrat 12-letno Bettino je njena mama Christine Siegner leta 2005 prepustila v varstvo paru Marinković, ki ga je spoznala v Nemčiji, ko sta se tja zatekla med vojno v BiH. Po podatkih tožilstva jo je mama občasno obiskovala.

Bettinin oče Alfre je po tem, ko je za primer izvedel preko medijev, izjavil, da je njegova bivša žena - Bettina mama - "pošast, ki si zasluži plinsko celico", navaja Hina.

loading...
Loading...