Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obsojen moški iz BiH, ki je v ujetništvu zadrževal mlado Nemko

Deli na:
Obsojen moški iz BiH, ki je v ujetništvu zadrževal mlado Nemko

Foto: Arhiv Reporterja

Sodišče v BiH je včeraj na dveletno zaporno kazen obsodilo Milenka Marinkovića, ker je šest let zadrževal v ujetništvu danes 19-letno Nemko Bettino Siegner in z njo kruto ravnal, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V primeru je bila obtožena tudi njegova soproga Slavojka Marinković, a so njen primer ločili, ker krivde ni priznala.

Par Marinković, ki je v BiH v ujetništvu zadrževal mlado Nemko, jo stradal in silil v težko fizično delo, je bil lani junija obtožen nezakonitega zadrževanja in krutega ravnanja, potem ko je primer odkril njun sosed. Ta je Nemko fotografiral, fotografije pa izročil policiji.

Bettino je po obvestilu soseda policija osvobodila sredi maja v vasi Karavlasi, kjer jo je par zadrževal v ujetništvu od leta 2005. Ko so policisti Bettino našli v gozdu blizu hiše, je imela po telesu več poškodb, starih in novih.

Takrat 12-letno Bettino je njena mama Christine Siegner leta 2005 prepustila v varstvo paru Marinković, ki ga je spoznala v Nemčiji, ko sta se tja zatekla med vojno v BiH. Po podatkih tožilstva jo je mama občasno obiskovala.

Bettinin oče Alfre je po tem, ko je za primer izvedel preko medijev, izjavil, da je njegova bivša žena - Bettina mama - "pošast, ki si zasluži plinsko celico", navaja Hina.