Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jezni kitajski potniki pred vzletom odprli zasilni izhod

Deli na:
Jezni kitajski potniki pred vzletom odprli zasilni izhod

Foto: Reuters

Kitajska policija je v novem primeru neprimernega vedenja kitajskih turistov na letalih pridržala 25 potnikov, ki so pred vzletom v jezi, ker je imelo letalo zaradi snega zamudo, odprli zasilne izhode.

Kot je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua, so bili potniki prisiljeni več ur sedeti na svojih sedežih, ker je imel let iz jugozahodnega mesta Kunming do Pekinga zamudo. Po prošnji, da iz zdravstvenih razlogov zapustijo letalo, so nekateri potniki z namero ustaviti let odprli zasilne izhode, zaradi česar se je moralo letalo vrniti na terminal.

Kot je dejal eden izmed potnikov, so bili zaskrbljeni, da se kopilot po tistem, ko je "preklinjal in psoval", ni sposoben obvladati. Letalo je sicer imelo že peturno zamudo, še preden so se potniki sploh vkrcali na letalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vseh 25 potnikov je po incidentu pridržala letališka policija, ostali pa so v Peking odpotovali z drugim letom.

Kitajska gospodarska rast je v zadnjem desetletju botrovala razcvetu v letalskem prometu, skupaj s tem pa so porasli tudi incidenti v zvezi z neprimernim vedenjem potnikov. Minuli mesec se je tako letalo na poti na Kitajsko moralo vrniti v Bangkok zaradi kitajskega potnika, ki je v stevardeso vrgel vročo vodo.

Kaotične scene so na letališču v Kunmingu doživeli že leta 2013, ko je bilo na tisoče jeznih potnikov zaradi močne mogle več ur zadržanih na zemlji. Prepirali so se z letališkim osebjem in uničevali opremo, dokler ni posredovala policija in nemir zatrla.