stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama: Hillary Clinton bi bila odlična predsednica

Deli na:
Obama: Hillary Clinton bi bila odlična predsednica

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Barack Obama je izjavil, da bi bila Hillary Clinton, če se bo na predsedniških volitvah leta 2016 odločila za kandidaturo, odlična predsednica. V pogovoru za televizijo ABC je Obama še izpostavil, da se Clintonova z njim ne strinja o vsem, kar pa bi bila dobrodošla sprememba za volivce po njegovih osmih letih na položaju.

Soproga nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona se je že leta 2008 potegovala za predsedniško nominacijo demokratske stranke, a je to dobil Obama. Po pričakovanjih naj bi 67-letna nekdanja državna sekretarka v začetku prihodnjega leta obelodanila, ali se namerava za predsedniško nominacijo potegovati znova, poroča britanski BBC.

Obama je v nedeljskem pogovoru še razkril, da je s Clintonovo, ki jo je označil za prijateljico, redno v stikih. Menil je, da bi se več morebitnih demokratskih kandidatov za predsedniški stolček odrezalo dobro. Zgolj Clintonovo pa je izpostavil poimensko in obenem dejal, da bi bila odlična in pomembna predsednica.

Ameriški predsednik je menil še, da bi se lahko Clintonova stvari lotila drugače od njega. "Ena izmed prednosti kandidature za predsednika je, da lahko uveljavljaš svoja stališča in imaš nov začetek," je dejal. Dodal je, da bodo volivci na volitvah leta 2016 želeli "vonj po novem avtomobilu", s čimer naj bi namignil, da v kampanji ne bo igral vidnejše vloge.

Hillary Clinton je na volitvah sredi predsedniškega mandata minuli mesec, na katerih so republikanci prevzeli nadzor nad senatom, odigrala eno izmed vidnejših vlog. Kar dva meseca je križarila po državi in si močno prizadevala za uspeh demokratov. S soprogom Billom sta bila predstavnika, ki si ju je želel vsak demokrat, medtem ko so se Obame izogibali, navaja BBC.