mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nova primera strelskega nasilja v ZDA

Deli na:
Nova primera strelskega nasilja v ZDA

Foto: Reuters

V času, ko je senatni odbor za pravosodje v Washingtonu razpravljal o ukrepih proti nasilju z orožjem, je strelec v Alabami ubil voznika šolskega avtobusa in ugrabil otroka, drugi strelec v Arizoni pa je ubil enega ter ranil moškega in žensko v sporu zaradi plačila mizarskih del.

V pisarniški zgradbi v Phoenixu je ogenj odprl mizar Arthur Harmon, ki se je sprl z delodajalcem zaradi plačila. Pravniško podjetje ga je najelo, da obnovi pisarno, za kar je dobil del denarja, vendar pa dela ni dokončal.

Med prepirom je izvlekel pištolo in ubil 48-letnega moškega, nato ustrelil in hudo ranil 43-letnika ter lažje ranil 32-letno žensko. Po streljanju je pobegnil, policija pa ga je v sredo zvečer še iskala. Posebne enote so obkolile hišo, v kateri so mislili, da se skriva, vendar ga tam ni bilo in lov se je nadaljeval.

V mestu Midland v zvezni državi Alabami pa je lokalni nepridiprav, 65-letni Jimmy Lee Dykes vstopil v šolski avtobus in ubil 66-letnega šoferja, ki mu je hotel preprečiti ugrabitev šestletnega fanta. Dykes se je s fantom potem umaknil in se skril v doma narejenem bunkerju. Policija je hišo in bunker obkrožila ter do večera ugrabitelja prepričevala, naj se preda.

Lokalni mediji poročajo, da je bil Dykes znan nasilnež v nenehnih sporih s sosedi. V sredo bi moral na sodišče, ker je streljal na sosede. Pred leti naj bi tudi do smrti premlatil psa s svinčeno cevjo. Posebej jezen je bil na majhne otroke, ki so hodili po njegovem dvorišču, zvečer pa je s puško in svetilko redno patruljiral po svoji lastnini in grozil s smrtjo vsem, ki si bodo upali blizu.