nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Newyorški strelec ubil le eno osebo, policista nato ranila devet ljudi

Deli na:
Newyorški strelec ubil le eno osebo, policista nato ranila devet ljudi

Foto: Reuters

Newyorški policijski komisar Ray Kelly je potrdil, da je strelec v petek pred stolpnico Empire State Building na Manhattnu ubil le eno osebo, devet mimoidočih pa so ranili streli policistov. Kelly je zatrdil, da ni bilo časa za razmišljanje, saj je 58-letni Jeff Johnson proti policistoma naperil pištolo.

Nevihta nabojev se je iz policijskih pištol razpršila na vse strani. V bolnišnice so prepeljali devet oseb, a nihče ni v življenjski nevarnosti.

Johnson je zjutraj okrog devete ure po krajevnem času v petek na 5. aveniji in 34. ulici v obleki s kravato pričakal nekdanjega šefa podjetja, v katerem je izgubil službo, in ga hladnokrvno ustrelil. Najprej v glavo, ko je bil podpredsednik tekstilnega podjetja "Hazan Import" 41-letni Steve Ercolino na tleh, pa je Johnson vanj izstrelil še štiri naboje.

Nato je mirno odkorakal po ulici in se skoraj pomešal med ljudi, ki sploh niso vedeli, da se je kaj zgodilo. Vendar pa so ga opazili gradbeni delavci, ki so nanj opozorili dva policista.Ta sta pristopila k Johnsonu, ki je iz torbe potegnil pištolo in jo naperil vanju. Nista oklevala in sta proti Johnsonu izstrelila 16 nabojev, od katerih je večina zgrešila cilj. Vsega skupaj je bilo konec v osmih sekundah. Ljudje so se ob streljanju nemudoma razbežali ali pometali po tleh, devet med njimi pa ni imelo sreče in so bili ranjeni.

Dosedanja preiskava je pokazala, da je Johnson pištolo kupil zakonito leta 1991 na Floridi, vendar ni imel dovoljenja za nošenje orožja v New Yorku. Preiskava je pokazala tudi, da sta se Johnson in Ercolino redno prepirala na delovnem mestu. Johnson je bil zaposlen kot oblikovalec majic, lani pa je zaradi varčevalnih ukrepov izgubil službo.

Prizorišče tragedije je bilo nekaj ur blokirano zaradi policijske preiskave, vendar pa so Empire State Building popoldne že odprli za turiste.