franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neznanci streljali na izraelsko veleposlaništvo v Atenah

Deli na:
Neznanci streljali na izraelsko veleposlaništvo v Atenah

Foto: Reuters

V Atenah so minulo noč neznanci streljali na izraelsko veleposlaništvo. V incidentu ni bil nihče ranjen, nastala je le manjša gmotna škoda. Grška vlada je incident označila za teroristični napad na demokracijo, izraelsko zunanje ministrstvo pa je ocenilo, da je del nasilnih akcij, ki so posledica palestinskega spodbujanja protiizraelskega vzdušja.

Kot je davi sporočila grška policija, so pred veleposlaništvom našli 54 nabojev, ki se uporabljajo za kalašnikovke. Preiskavo o incidentu vodi protiteroristična enota, so pojasnili.

Po navedbah očividcev, na katere se sklicuje nemška tiskovna agencija dpa, naj bi streljali štirje napadalci, ki so se pred veleposlaništvo pripeljali na dveh motorjih. Veleposlaništvo stoji v prometni ulici v uglednem južnem predmestju grške prestolnice.

Grški minister za javni red Vasilis Kikilia je po napadu poudaril, da ne bo nič vplivalo na odnose med Grčijo in Izraelom. Odnosi med državama so se v zadnjem času, ko so se okrepile napetosti med Izraelom in Turčijo, močno otoplili.

Tiskovna predstavnica grške vlade Sofia Vultepsi je medtem poudarila, da je vsak teroristični napad napad na demokracijo in državo. Atene bodo po njenih besedah odločno ukrepale proti terorističnim skupinam.

Na izraelskem zunanjem ministrstvu so medtem v zvezi z napadom zapisali, da protiizraelsko vzdušje po vsem svetu širijo vodja palestinskih oblasti in propalestinske organizacije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Napad se je zgodil dva dni po smrti palestinskega ministra na Zahodnem bregu, ki je umrl po konfrontaciji z izraelskimi vojaki.

Izraelska dejanja na Zahodnem bregu v Grčiji, kjer večkrat potekajo protesti v podporo Palestincem, v veliki meri obsojajo.

V Grčiji so dejavne levičarske skupine, veleposlaništva in diplomatska vozila pa so bila že večkrat njihova tarča.

Manjša levičarka skupina, poimenovana Ljudski borci, je lani prevzela odgovornost za podoben napad na rezidenco nemškega veleposlanika v Atenah. Tudi tokrat policija sumi, da za napadom stojijo Ljudski borci, ki so v preteklosti izvedli tudi napad na urade vladajoče stranke Nova demokracija.