Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izrael bi v naslednji vojni v Gazi "povsem uničil" Palestince

Deli na:
Izrael bi v naslednji vojni v Gazi "povsem uničil" Palestince

Foto: Arhiv Reporterja

Izraelski obrambni minister Avigdor Liberman je za današnjo izdajo palestinskega časnika Al Kuds posvaril, da bi bila morebitna naslednja izraelsko-palestinska vojna na območju Gaze zadnja, saj bi izraelska stran "povsem uničila" Palestince. Ob tem je poudaril, da sicer nima namena začeti nove vojne v Gazi, Zahodnem bregu, Libanonu ali Siriji.

Palestince je Liberman ob tem pozval, naj pritisnejo na v Gazi vladajoče gibanje Hamas, naj "konča svojo noro politiko", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V Gazi tako kot Iranci želijo izbrisati izraelsko državo (...) Če bodo začeli novo vojno proti Izraelu, bo to njihova zadnja. Znova želim izpostaviti, da bo to njihova zadnja konfrontacija, saj jih bomo povsem uničili," je dejal minister.

V intervjuju je ponovil tudi svoje stališče, da je rešitev izraelsko-palestinskega konflikta v dveh državah ob izmenjavi delov ozemlja. Kot je pojasnil, pričakuje, da bi po mirovnem sporazumu glavne judovske naselbine na Zahodnem bregu ostale del Izraela.

Liberman je bil tudi kritičen do palestinskega predsednika Mahmuda Abasa, češ da ni sprejel kompromisov, ki bi lahko vodili v mir. Dejal je, da bi Abas izgubil volitve, če bi potekale danes, saj ankete kažejo, da je večina Palestincev naklonjena njegovemu odstopu, še poroča AFP.