nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V izraelski ofenzivi v Gazi ubitih že več kot 800 Palestincev

Deli na:
V izraelski ofenzivi v Gazi ubitih že več kot 800 Palestincev

Foto: Reuters

Izraelski varnostni kabinet je danes začel posvetovanja o predlogu ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja o prekinitvi spopadov na območju Gaze. Po navedbah izraelskega radia naj bi izraelsko vodstvo potrdilo Kerryjev predlog, če ga bo sprejel Hamas. Število mrtvih v palestinskemu obstreljevanju na Gazo je sicer preseglo številko 800.

Radio je še poročal, da Kerrjev predlog predvideva najprej prekinitev ognja za nekaj dni. V tem časovnem okviru naj bi izraelska vojska uničila predore na palestinskem območju, ki naj bi jih Hamas uporabljal v teroristične namene. Hkrati bi se Hamas z Egiptom pogajal o olajšavah za palestinska območja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Število mrtvih v palestinskemu obstreljevanju na Gazo je sicer danes preseglo številko 800. Na jugu Gaze sta danes v letalskem napadu izraelske vojske na hišo umrli dve ženski. Hkrati sta ranam podlegli še dve osebi.

Izraelsko letalsko je danes po palestinskih navedbah na jugu Gaze tudi uničilo hišo enega od vodilnih mož Hamasa Salaha Bardavila. V napadu južno od Han Junisa sicer ni bilo žrtev. V drugem napadu na jugu Gaze pa sta umrla eden od vodilnih mož skrajnega Islamskega džihada, 45-letni Salah Abu Hasanin, in njegov 15-letni sin. Po navedbah dpa je tako od začetka izraelskega ofenzive 8. julija umrlo najmanj 810 Palestincev.

Palestinsko raketiranje Izraela z območja Gaze, ki je pod nadzorom Hamasa, pa je doslej zahtevalo tri smrtne žrtve med civilisti - umrli so dva Izraelca in migrant iz Tajske. Padlo je tudi 32 izraelskih vojakov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.