miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Neverjetno: je Putin užaljen, ker mu Trump ni voščil za rojstni dan?

Deli na:
Neverjetno: je Putin užaljen, ker mu Trump ni voščil za rojstni dan?

Vladimir Putin in Donald Trump junija letos v Osaki. - Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je te dni praznoval svoj 67. rojstni dan in ob tem prejel voščilnice številnih svetovnih voditeljev. Izostale pa so dobre želje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je sporočil Kremelj. Vse najboljše Putinu ni voščil niti ukrajinski predsednik Volodimi Zelenski.

»Do konca dneva nisem videl voščilnice Trumpa ali Zelenskega,« je včeraj novinarjem povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Ali jih ni bilo, ali pa bodo prišle kasneje, ali pa sploh ne bodo prišle, je še dejal.

Bela hiša se ni odzvala na vprašanja medijev, ali je Trump voščil Putinu. Med tujimi voditelji, ki na rojstni dan ruskega predsednika niso pozabili, je celo nekdanji armenski predsednik Robert Kočarjan, ki je trenutno za rešetkami.

Trump in Putin sta od januarja 2017 govorila najmanj 16-krat, poročajo ameriški mediji. Nazadnje sta govorila julija letos, Putin pa je Trumpu poslal telegram s čestitko, ko je ameriški predsednik lani praznoval rojstni dan. Voščila v obrani smeri ni bilo.

Je pa Trump včeraj poslal rojstnodnevno voščilo japonskemu premierju Šinzu Abeju, ki je rojstni dan praznoval že pred dvema tednoma.

Loading...