Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Štirje mrtvi v streljanju na vzhodu Kanade; žrtvi tudi dva policista

Deli na:
Štirje mrtvi v streljanju na vzhodu Kanade; žrtvi tudi dva policista

Fredericton v provinci New Brunswick. - Foto: Google Maps

V mestu Fredericton na vzhodu Kanade je danes prišlo do streljanja, v katerem so bili po podatkih policije ubiti najmanj štirje ljudje, med njimi dva policista. Osumljenca za napad so prijeli in je huje ranjen, je še sporočila policija. Dodali so, da so razmere pod nadzorom in da ni več nevarnosti za prebivalstvo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija je ob tem umaknila opozorilo prebivalcem prestolnice kanadske province New Brunswick, naj se izogibajo območju streljanja in naj ostanejo doma ter zaklenejo vrata.

Imen žrtev za zdaj ne želijo objaviti. "Prosim upoštevajte, da so to težki trenutki za njihove družine in naše kolege," je tvitnila policija in dodala, da bodo informacije objavili takoj, ko jih bodo lahko.

Prizorišče streljanja v četrti Brookside v središču mesta je še zaprto za javnost, preiskava pa bo po navedbah policije trajala še nekaj časa.

Kanadski premier Justin Trudeau je na Twitterju zapisal, da iz Frederictona prihajajo "strašne novice". Izrazil je sočutje z vsemi prizadetimi v streljanju in poudaril, da razmere pozorno spremlja.


Streli so po poročanju medijev odjeknili davi okoli 7. ure po krajevnem času (okoli 12. ure po srednjeevropskem času) v stanovanjski četrti mesta s 60.000 prebivalci. Priče so novinarjem povedale, da se je slišalo več deset strelov.

Dve uri zatem je policija evakuirala prebivalce soseske, ostale ljudi pa pozvala, naj se temu območju izogibajo.

Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti policijska, gasilska in reševalna vozila.

Strelski incidenti so sicer v Kanadi redki, saj ima ta država veliko strožjo zakonodajo glede orožja od sosednjih ZDA, kjer so strelski incidenti pogostejše. Zaradi širjenja orožja je sicer število kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno strelno orožje, v zadnjih letih v Kanadi precej poraslo, poroča tiskovna agencija Reuters.

Za enega najhujših strelskih napadov v Kanadi velja streljanje v Monctonu v provinci New Brunswick leta 2014, v katerem so bili ubiti trije policisti, dva pa sta bila ranjena.