900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Naivnemu ruskemu nogometašu s prevaro ukradli 8,25 milijona evrov

Deli na:
Naivnemu ruskemu nogometašu s prevaro ukradli 8,25 milijona evrov

Foto: Reuters

Ruski reprezentančni napadalec in član Zenita iz St. Peterburga Aleksander Keržakov je bil v zadnjih letih žrtev finančnih prevarantov, ki so dodobra osušili njegov bančni račun. Kot danes poročajo ruski mediji, je 30-letni nogometaš nasedel lažnim vlagateljem, ki so v dveh letih z njegovega računa pobrali kar 330 milijonov rubljev.

Ta vsota, preračunano gre za približno 8,25 milijona evrov, predstavlja več kot dve letni plači ruskega nogometnega zvezdnika. Podrobnosti so prišle na dan šele zdaj, ko je Keržakov, ki dolgo časa ni posumil, da gre za goljufijo, primer vendarle prijavil pristojnim oblastem, te pa so sprožile preiskavo.

Po prvih podatkih so Keržakova na pripravah v Združenih arabskih emiratih pred dvema letoma prijatelji seznanili s poslovneži iz Voroneža, ti so nogometašu predstavili projekt gradnje rafinerije v tej regiji in Keržakov je sklenil, da bo projekt financiral s 105 milijoni rubljev posojila. Zdaj se je izkazalo, da so bili dokumenti, s katerimi so sklenili posel, ponarejeni, saj nogometaš uradno sploh ni sodelavec gradbenega projekta, ki sicer že precej zamuja.

Za nameček pa je Keržakov deloval precej lahkoverno, saj je podatke bančnih računov posredoval tudi kar po telefonu, dokumente pa je podpisoval z večdnevno zamudo. Skupno je tako namesto 105 milijonov rubljev, kolikor bi izgubil, če bi obveljal le prvotni dogovor s "poslovneži", zdaj izgubil več kot 300 milijonov.