andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moskovsko sodišče prestavilo obravnavo o pritožbi članic Pussy Riot

Deli na:
Moskovsko sodišče prestavilo obravnavo o pritožbi članic Pussy Riot

Foto: Reuters

Sodišče v Moskvi je danes začelo obravnavo pritožbe članic punk skupine Pussy Riot na razsodbo, s katero so bile zaradi domnevno žaljivega nastopa v cerkvi obsojene na dve leti prisilnega dela, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Obravnavo so kmalu prekinili in se bo nadaljevala 10. oktobra.

Obravnava se je začela s zaslišanjem članic skupine Marije Aljohine, Nadežde Tolokonikove in Jekaterine Samucevič, ki so bile nameščene v stekleni kletki.

Samucevičeva je sodišču povedala, da se je razšla s svojim odvetnikom, zato je brez obrambe. Sodišče je nato sklenilo obravnavo prekiniti, kot nov datum pa so določili 10. oktober.

Glasbenice je sodišče avgusta obsodilo na dve leti zapora s prisilnim delom, ker so s punk molitvijo v moskovski katedrali kritizirale podporo Ruske pravoslavne cerkve ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

V nedeljo je Ruska pravoslavna cerkev obsojene članice skupine pozvala, naj se pokesajo za "svoje grehe". Dejanja glasbenic je strogo obsodila in se zavzela za njihovo kaznovanje, a dodala, da bi, če bi pokazale znake pokore, sodišče to moralo upoštevati pri svoji odločitvi.

Malo verjetno je, da bi trojica sledila pozivu, prav tako pa je malo verjetno, da bi sodišče odločitev spremenilo in članice Pussy Riot oprostilo.

Ena od odvetnic skupine Violeta Volkova je v petek dejala, da ima malo upanja za pošteno sodbo v državi, kjer se sodišča klanjajo oblastem. Kot je dodala, glede na politične razmere v Rusiji zakonite sodbe ne gre pričakovati. Po njenem mnenju lahko upajo kvečjemu na skrajšanje kazni za približno pol leta.