ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Svet

Morilski nemški neonacisti z več kot stotimi podporniki

Deli na:
Morilski nemški neonacisti z več kot stotimi podporniki

Foto: Reuters

Nemška neonacistična trojica, ki je obtožena umora vrste priseljencev, naj bi imela za seboj mrežo 129 podpornikov, pišejo nemški mediji. Posamezniki naj bi trojici, znani pod imenom Nacionalsocialistično podzemlje (NSU), pomagali tudi pri dostopu do orožja, denarja in ponarejenih dokumentov.

Imena podpornikov neonacistične trojice so navedena na tajnem seznamu varnostne službe, ki je del preiskave pristojnega nemškega parlamentarnega odbora, pisanje nemškega časnika Bild am Sonntag povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Med njimi naj bi bili tudi posamezniki, ki so neonacistični skupini pomagali pri dostopu do orožja, denarja in ponarejenih dokumentov.

Tožilstvo je medtem pomoči trojici osumilo štiri posameznike, med njimi moškega, ki naj bi obtoženim neonacistom priskrbel glavno morilsko orožje - pištolo znamke češka 83, danes pišejo nemški mediji.

Ti štirje osumljeni naj bi pripadali najožjemu krogu podpornikov NSU, v preiskavi pa naj bi se znašlo še deset drugih ljudi.

Neonacistično skupino NSU iz Zwickaua naj bi tvorili Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt in Beate Zschäpe. Trojica naj bi med letoma 2000 in 2007 zagrešila deset umorov moških s turškimi in grškimi koreninami ter umor nemške policistke, odgovorna pa naj bi bila tudi za bombne napade in bančne rope.

Mundlos in Böhnhardt sta se novembra 2011 ubila, Zschäpejeva pa je nato zažgala skupno stanovanje in se predala policiji. Obtožena je umorov, pomoči pri financiranju teroristične organizacije in še vrste drugih zločinov, sojenje proti njej pa se bo v Münchnu začelo 17. aprila. V primeru obtožbe jih grozi dosmrtna zaporna kazen.

Loading...