feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Morilski nemški neonacisti z več kot stotimi podporniki

Deli na:
Morilski nemški neonacisti z več kot stotimi podporniki

Foto: Reuters

Nemška neonacistična trojica, ki je obtožena umora vrste priseljencev, naj bi imela za seboj mrežo 129 podpornikov, pišejo nemški mediji. Posamezniki naj bi trojici, znani pod imenom Nacionalsocialistično podzemlje (NSU), pomagali tudi pri dostopu do orožja, denarja in ponarejenih dokumentov.

Imena podpornikov neonacistične trojice so navedena na tajnem seznamu varnostne službe, ki je del preiskave pristojnega nemškega parlamentarnega odbora, pisanje nemškega časnika Bild am Sonntag povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Med njimi naj bi bili tudi posamezniki, ki so neonacistični skupini pomagali pri dostopu do orožja, denarja in ponarejenih dokumentov.

Tožilstvo je medtem pomoči trojici osumilo štiri posameznike, med njimi moškega, ki naj bi obtoženim neonacistom priskrbel glavno morilsko orožje - pištolo znamke češka 83, danes pišejo nemški mediji.

Ti štirje osumljeni naj bi pripadali najožjemu krogu podpornikov NSU, v preiskavi pa naj bi se znašlo še deset drugih ljudi.

Neonacistično skupino NSU iz Zwickaua naj bi tvorili Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt in Beate Zschäpe. Trojica naj bi med letoma 2000 in 2007 zagrešila deset umorov moških s turškimi in grškimi koreninami ter umor nemške policistke, odgovorna pa naj bi bila tudi za bombne napade in bančne rope.

Mundlos in Böhnhardt sta se novembra 2011 ubila, Zschäpejeva pa je nato zažgala skupno stanovanje in se predala policiji. Obtožena je umorov, pomoči pri financiranju teroristične organizacije in še vrste drugih zločinov, sojenje proti njej pa se bo v Münchnu začelo 17. aprila. V primeru obtožbe jih grozi dosmrtna zaporna kazen.

loading...
Loading...