pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Domnevni nemški islamist kljub elektronski zapestnici odšel v Sirijo

Deli na:
Domnevni nemški islamist kljub elektronski zapestnici odšel v Sirijo

Foto: Reuters

Domnevni skrajni islamist je uspel kljub elektronski zapestnici, ki jo je imel pripeto okoli gležnja in s katero naj bi nemški varnostni organi ves čas nadzorovali njegovo gibanje, zapustiti Nemčijo, so morale včeraj priznati oblasti v nemški zvezni deželi Hessen. Preko Turčije naj bi odpotoval v Sirijo in se sedaj boril na strani Islamske države.

Zgodbo, ki se je sicer odvila že v začetku maja, so razkrili nemški mediji, oblasti v Hessnu pa so zdaj tudi uradno potrdile njeno resničnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pristojni pravosodni in varnostni organi očitno niso dovolj hitro zaznali odsotnosti 24-letnega salafista Hasana M. iz Offenbacha.

Gre za aktivnega islamista, ki je pogosto javno nastopal na dogodkih, ki so jih organizirali salafisti v Nemčiji in na katerih so razdeljevali Korane. V Nemčijo je prišel iz Pakistana, ko je bil star vsega pet let.

Lani je bil med drugim obtožen zaradi napada na snemalca nemške javne televizije ARD in nekega ropa, a so ga decembra izpustili iz zapora z elektronsko zapestnico za sledenje.

Šlo je sicer za manjšo zapestnico, s katero oblasti nadzorujejo le to, da je obtoženi ob določenih predpisanih urah doma - in ne za GPS vodeno zapestnico, s katero lahko ves čas nadzorujejo gibanje in ki jo uporabijo pri obtoženih zelo resnih kaznivih dejanj.

Kot je včeraj poročala televizija ARD, uradno ni znano, kje se sedaj nahaja Hasan M., a neuradno naj bi bil v Siriji in se boril na strani IS. Tako nemški zvezni kot tudi hessenski organi so sedaj tarča ostrih kritik, še dodaja dpa.