Revija Reporter
Svet

Morilec na poti v EU: v Bihaću prijeli migranta, ki ga sumijo, da je v Makedoniji ubil pet ljudi

STA

28. okt. 2018 13:55 Osveženo: 13:59 / 28. 10. 2018

Deli na:

Policista sta mu snela lisice, da sta ga reševalca lahko oživljala (fotografija je simbolična).

Profimedia

Policija Bosne in Hercegovine je v Bihaću aretirala migranta, ki je osumljen vpletenosti v uboj petih ljudi. Osumljeni je bil zaradi drugih obtožb sicer aretiran že pred dvema tednoma, policisti pa so zdaj ugotovili, da je bil zanj izdan nalog za aretacijo v primeru uboja petih migrantov v Makedoniji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Migrant je obtožen vpletenosti v uboj petih migrantov, ki so v Makedoniji umrli med pretepom, je za televizijo USC potrdil poveljnik policije Unsko-sanskega kantona Mujo Koričić.

Poveljnik sicer ni potrdil identitete osumljenca, je pa dejal, da se je na območju Bihaća zaradi begunske krize povečalo število kaznivih dejanj. V minulih štirih mesecih je policija po njegovih navedbah zabeležila 250 kaznivih dejanj, kot so poskusi umora, posilstva, večje tatvine in vlomi v stanovanjske ali druge objekte.

Po sprejetju dodatnih ukrepov so se razmere sicer nekoliko umirile in v minulem tednu niso zabeležili nobenega kaznivega dejanja, povezanega z migranti, je dodal Koričić.

Napovedal je še, da bodo po odprtju novih namestitvenih centrov za migrante v Bihaću sprejeli dodatne ukrepe, s katerim bodo zagotovili nadzor nad gibanjem migrantov in jim preprečili bivanje na prostem.

Po vzpostavitvi namestitvenih centrov načrtujejo do konca prihodnjega tedna zapreti improvizirano taborišče v vasi Borići, kjer del migrantov biva v nekdanjem dijaškem domu in šotorih.