blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Lahko se zgodi, da osumljeni uboja Gašperja Tiča, po sojenju odkoraka na prostost

Deli na:
Lahko se zgodi, da osumljeni uboja Gašperja Tiča, po sojenju odkoraka na prostost

Foto: Bobo

Obramba in tožilstvo se očitno še nista dogovorila, kakšna bi bila primerna kazen za Stefana Cakića, ki je osumljen uboja igralca Gašperja Tiča, zato se zadeva vrača na preiskovalni oddelek tožilstva, s čimer je pridobljeno nekaj tednov.

Prav lahko se zgodi, da Stefan Cakić (20), osumljen uboja igralca Gašperja Tiča (44), po sojenju, če bo, odkoraka na prostost. Vrnitev obtožnice na preiskovalni oddelek ljubljanskega sodišča je namreč odložila začetek predobravnavega naroka in glavne obravnave.

Pretekli teden je Gorazd Fišer, zagovornik Cakića, potrdil, da je uspel s pritožbo na obtožnico in da je zadeva vrnjena v preiskavo. Za Reporter je povedal, da zadeva ni bila vrnjena samo zato, ker v preiskavo ni bil vključen izvedenec psihiatrične stroke, ampak tudi zato, ker tragični dogodek ni dovolj pojasnjen.

Tožilstvo je Cakića obtožilo klasičnega uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora, obramba (tako neuradno) pa naj bi trdila, da je šlo za uboj na mah, za to je zagrožena kazen z zaporom od enega do desetih let, če ne že za samoobrambo (po eni od verzij dogodkov, naj bi se Cakić branil pred spolno nasilnim Tičem), za kar je lahko tudi oproščen.

Ker je Cakić v priporu že od 20. junija, začetek glavne obravnave pa še ni znan, se utegne zgoditi (če bo kaznivo dejanje zaradi pritožbe prekvalificirano in bo dobil samo leto dni zapora), da bo po sojenju prost, saj se pripor šteje v prestajanje zaporne kazni.

Foto: Mediaspeed

A neuradni viri pravijo, da tožilstvo zavlačuje zato, ker z obrambo še ni prišlo do dogovora o medijskem molku. Kot je znano, se Cakić med preiskavo ni zagovarjal. Branil se je z molkom, v Reporterju pa smo avgusta poročali, da se bo Cakić po informacijah našega vira na predobravnavnem naroku ali najkasneje na glavni obravnavi branil. Povedano drugače: ne bo več molčal.

To pa pomeni, da bi utegnile na dan priti številne podrobnosti ne samo o obtožencu, ampak tudi o njegovi žrtvi, s katero se je več mesecev očitno dobro poznal. Tega naj bi se ustrašili politična in estradna elita, ki bi jima najbolj ustrezalo, da Cakić v zameno za milejšo kazen dejanje prizna (in nato molči).

Težava naj bi bila, da se obrambi in njunemu varovancu petletna zaporna kazen (najbolj mila za klasični uboj) ne zdi primerna. Očitno je, da računajo na enoletno (največ dvoletno) zaporno kazen, če že oprostitve (zaradi samoobrambe) ne bodo dosegli.

Spomnimo. Ljubljanski policisti so Tiča našli mrtvega 18. junija zjutraj v njegovem stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se igralec in Cakić poznala že prej. Med njima naj bi prišlo do prepira, med katerim je Cakić Tiča večkrat zabodel z ostrim predmetom. Zaradi izkrvavitve je na kraju umrl, Cakić se je sam predal.

Zakaj sta se sprla, pa so v javnosti samo ugibanja: od tega, da je igralec omamil in spolno izkoristil mladega moškega, do tega, da je prepir nastal zaradi mamil, ki naj bi jih igralec užival, Cakić pa dobavljal. Resnica najbrž ne bo nikoli prišla na dan, še zlasti ne, če se bosta obramba in tožilstvo septembra vendarle dogovorila o kazni za Stefana Cakića.