Revija Reporter
Slovenija

Uboj Gašperja Tiča še ni dovolj razjasnjen, zadeva se vrača v preiskavo

Jože Biščak in STA

30. avg. 2017 15:23 Osveženo: 15:42 / 30. 8. 2017

Deli na:

Gorazd Fišer, zagovornik Stefana Cakića, ki je osumljen uboja igralca Gašperja Tiča, je potrdil, da je uspel s pritožbo na obtožnico in da je zadeva vrnjena v preiskavo.

Gorazd Fišer je za Reporter potrdil, da jim je s pritožbo uspelo zadevo vrniti v fazo preiskave, "ker stvari niso dovolj razjasnjene". Na pripombo, da torej ne drži, da je bila zadeva vrnjena samo zato, ker ni bil vključen psihiater, je odgovoril: "Ne, ne." Več ni želel pojasniti.

Ljubljanski policisti so igralca našli mrtvega 18. junija zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer naj bi prišlo do spora. Med prepirom naj bi 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl.

Obtožnica 20-letnika bremeni kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Osumljenec je sicer v priporu od 20. junija.

Po spletnih družbenih omrežjih so sicer zaokrožile govorice, da je bila zadeva vrnjena v preiskavo, ker se tožilstvo z obrambo ni uspelo dogovoriti za medijski molk. Kot je znano, se Cakić med preiskavo ni zagovarjal.

Branil se je v molkom, v Reporterju pa smo pred dvema tednoma poročali, da se bo Cakić po naših informacijah našega vira na predobravnavnem naroku ali najkasneje na glavni obravnavi branil. To je očitno povzročilo preplah med politično in estradno elito, saj bi v tem primeru na dan prišle tudi podrobnosti Tičevega dvojnega življenja.