pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

»Mlatil jo je kot žival!« - pobesneli policist se je znesel nad prababico

Deli na:
»Mlatil jo je kot žival!« - pobesneli policist se je znesel nad prababico

Foto: Reuters

Za zdaj še neimenovani kalifornijski policist se je znašel v težavah po objavi videoposnetka pretepanja starejše ženske, ki je skušala prečkati avtocesto v Los Angelesu. "Mlatil jo je kot žival," je povedala odvetnica družine prav tako za zdaj še neimenovane ženske.

Do incidenta je prišlo v torek, posnel pa ga je mimovozeči David Diaz na svoj telefon in posnetek posredoval medijem. Ženska je skušala prečkati avtocesto številka 10 blizu centra Los Angelesa, nakar je za njo pritekel policist in jo skušal aretirati. Ženska se ni dala in policist jo je spravil na tla, nato pa jo začel z vso silo s pestjo tepsti po glavi.

Pritekel je še en neimenovan policist, ki je bil v civilu, in skupaj z uniformiranim pretepačem sta žensko le vklenila. Po mikastenju so jo odpeljali na pregled v psihiatrično bolnišnico. Ženska je temnopolta, nasilni policist pa bel, kar je v Los Angelesu eksplozivna kombinacija. Leta 1992 so v mestu izbruhnili hudi nemiri, ko je porota oprostila policiste, ki so pretepli temnopoltega Rodneyja Kinga, kar je prav tako ujela kamera.

Kalifornijska avtocestna policija je sporočila, da bo dogodek temeljito preiskala, policista pa so za zdaj poslali na administrativni dopust. Odvetnica družine pretepene ženske Caree Harper je povedala, da zahtevajo ostro kaznovanje policista, saj si nihče ne zasluži, da ga pretepajo kot žival, še najmanj nenasilna prababica. Za zdaj o tem še ni govora, vendar pa bo zagotovo sledila tudi mastna odškodninska tožba proti avtocestni policiji.