stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mišković tudi po pritožbi ostaja v priporu

Deli na:
Mišković tudi po pritožbi ostaja v priporu

Foto: Arhiv Reporterja

Kazenski senat posebnega sodišča v Beogradu je danes zavrnil pritožbo lastnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića zoper sklep sodišča o odredbi pripora. Mišković tako ostaja v priporu, je za srbsko tiskovno agencijo Tanjug povedala tiskovna predstavnica sodišča Maja Kovačević.

Kovačevićeva je še dodala, da je sodišče zavrnilo tudi pritožbe Miškovićevega sina Marka, lastnika skupine Nibens in cestnega podjetja PZP Niš Mila Đuraškovića in še štirih osumljenih ter potrdilo petkovo odločitev sodnika, ki jim odredil 30 dni pripora. Trije osumljenci se branijo s prostosti.

Oba Miškovića, Đuraškovića in sedem drugih so aretirali 12. decembra zaradi suma korupcije in zlorabe uradnega položaja. Osumljeni so, da so nezakonito pridobili denar in premoženje v vrednosti več kot 30 milijonov evrov, proti vsem desetim pa poteka preiskava.

Oba Miškovića in Đurašković so osumljeni, da so med letoma 2005 in 2010 kot solastniki privatiziranega Cestnega podjetja Niš (PZP Niš) ter preko njega tudi kot solastniki cestnih podjetij Beograd, Kragujevac, Vranje in drugih iz teh podjetij nezakonito pridobili denar in premoženje. Osumljeni naj bi skupaj pridobili okoli 30 milijonov evrov, od tega naj bi Marko Mišković dobil med 17 in 19 milijonov evrov, Đurašković pa 10 milijonov.