Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Med predstavo iz pariške opere izgnali žensko, ker je imela zakrit obraz

Deli na:
Med predstavo iz pariške opere izgnali žensko, ker je imela zakrit obraz

Foto: Reuters

Francoska vlada pripravlja nov pravilnik za gledališča, potem ko so iz pariške opere med predstavo izgnali žensko, ker je imela zakrit obraz, je v nedeljo sporočil namestnik direktorja opera Jean-Philippe Thiellay. V Franciji od leta 2011 velja zakon, ki vsakomur na javnih mestih prepoveduje nošnjo oblačil, ki zakrivajo obraz. Kazen je 150 evrov.

Do incidenta je prišlo, ko so 3. oktobra med izvajanjem opere Traviata v operi Bastille odkrili ženko, ki je imela zakrit obraz. Ženska je sedela tik za dirigentom, nosila pa je ruto, ki ji je zakrivala lase, in tančico prek ust in nosu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Name so se obrnili med drugim dejanjem," je dogodek opisal Thiellay. "Nekateri izvajalci niso želeli nastopati, če se ne bi ukrepalo," je dodal.

Zakrito žensko in njenega spremljevalca, ki naj bi bila turista iz ene izmed zalivskih držav, je nato med odmorom inšpektor zaprosili, da opero zapustita. "Povedal ji je, da v Franciji velja tovrstna prepoved, in dodal, da naj ali razkrije obraz ali zapusti prostor. Moški je ženski dejal, naj vstane, in sta odšla," je povedal Thiellay.

Na francoskem ministrstvu za kulturo so medtem obelodanili, da trenutno pripravljajo zakon, s katerim nameravajo gledališča, muzeje in druge javne institucije pod njegovo pristojnostjo opomniti na pravila glede zakrivanja obrazov.