evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Malezijski predsednik od savdske kraljeve družine dobil darilo 626 milijonov evrov

Deli na:
Malezijski predsednik od savdske kraljeve družine dobil darilo 626 milijonov evrov

Foto: Getty Images

Malezijsko državno tožilstvo je danes sporočilo, da je 681 milijonov dolarjev (626 milijonov evrov), ki jih je savdska kraljeva družina nakazala na zasebni račun malezijskega premierja Najiba Razaka, darilo. Kot so zagotovili, ne gre za korupcijo ali kaznivo dejanje, premier pa je večino denarja vrnil v nekaj mesecih.

Proti premierju je pol leta potekala preiskava, potem ko je ameriški časnik Wall Street Journal poročal, da se je na njegovem računi znašlo 673 milijonov dolarjev.

Malezijski državni tožilec Mohamed Apandi Ali je danes na novinarski konferenci sporočil še, da je bil denar na Najibov bančni račun nakazan 22. marca 2013, šlo pa je za donacijo savdske kraljeve družine premierju. Dodal je, da je Najib avgusta istega leta donatorjem vrnil 620 milijonov dolarjev (570 milijonov evrov), ker jih niso porabili.

"Preiskava ni pokazala, da bi šlo za podkupovanje ali kaznivo dejanje," je po poročanju tujih tiskovnih agencij še zatrdil državni tožilec.

Malezijska agencija za boj proti korupciji (MACC) je proti premierju vodila tri različne preiskave, a tožilec bo predlagal, da v nobenem primeru ne vložijo obtožnice.

Wall Street Journal je poročal, da je bilo 673 milijonov dolarjev na premierjevem bančnem računu protipravno odtujenih iz državnega razvojnega sklada.

Najib, ki so ga v zadnjih mesecih opozicija in ugledne javne osebnosti pozivali k odstopu, je vseskozi trdil, da ni ravnal narobe in da denarja ni vzel za svoje osebne potrebe.