UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Tadej Pogačar, Urška Žigart Njena.si

Zaradi te poteze Tadeja Pogačarja se sprašujejo,...

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Svet

Kosovski protikorupcijski šef aretiran zaradi korupcije

Deli na:

Na Kosovu so zaradi korupcije in sprejemanja podkupnin aretirali vodjo oddelka za boj proti korupciji v uradu kosovskega tožilstva Nazmija Mustafija. Po navedbah prištinskega časnika Zeri je tožilec Mustafi od posameznikov, katerih morebitno vpletenost v korupcijo je preiskoval njegov oddelek, zahteval visoke vsote denarja za opustitev obtožb.

Kot je sporočila kosovska policija, so poleg Mustafija v povezavi s korupcijo aretirali še dve osebi, poroča makedonska tiskovna agencija MIA. Po navedbah časnika Zeri je dvojica po navodilih Mustafija obiskovala osumljene korupcije in od njih pobirala podkupnine v zameno za opustitev obtožb.

Trojica osumljencev na čelu z Mustafijem, ki je vodil posebno protikorupcijsko telo, je po navedbah policije "domnevno izsilila visoke vsote denarja od osumljencev". "Protikorupcijski šef je v zaporu," je medtem pisal časnik Zeri, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Okrožno sodišče v Peči je za Mustafija odredilo enomesečni pripor, za njegovega sodelavca Reshata Zherko pa 15 dni pripora, poroča srbska tiskovna agencija Beta.


Po navedbah časnika Koha Ditore se je Mustafi ukvarjal z najhujšimi primeri korupcije, večina storilcev v teh primerih pa je ubežala kazni ali pa je bila obsojena na pogojno kazen.

Po navedbah časnika se je največji primer Mustafija vrtel okoli nekdanjega guvernerja kosovske centralne banke Hashima Rexhepija, ki ga sodišče na koncu zaradi pomanjkanja dokazov ni spoznalo za krivega.

Kot še dodaja Koha Ditore, je nek poslovnež povedal, da je Mustafija podkupil z več deset tisoč evri in se tako izognil preiskavi.

Preiskavo o Mustafiju izvajajo predstavniki misije EU na Kosovu (Eulex). Slednji lahko posredujejo, če menijo, da določen primer ni primeren za lokalno sodstvo. Mustafijev oddelek je sicer leta 2010 ustanovil kosovski premier Hashim Thaci.