diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Svet

Korupcija iz Zakavkazja: Azerbajdžan – slovenska dežela priložnosti?

Deli na:
Korupcija iz Zakavkazja: Azerbajdžan – slovenska dežela priložnosti?

Foto: Profimedia - Prestolnica Azerbajdžana Baku.

Dežela priložnosti za slovensko gospodarstvo in eden od ključnih trgov za slovenska podjetja. Tako so še pred leti v Sloveniji številni označevali kavkaško državo Azerbajdžan.

Azerbajdžan je skoraj desetmilijonska država v Zakavkazju, ki se zadnje čase spet malo več omenja v slovenskih medijih, in sicer zaradi Zmaga Jelinčiča. Ta je bil zaradi vpletenosti v velik korupcijski škandal v korist Azerbajdžana (predsednika SNS sumijo, da je leta 2012 prejel 25.000 evrov podkupnine, da ne bi obsodil kršitev človekovih pravic v Azerbajdžanu) do konca življenja izključen iz Sveta Evrope, kar pomeni, da nima vstopa v prostore Sveta Evrope in njegove parlamentarne skupščine.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako so Slovenci zavohali azerbajdžanski kapital; kako so Danilo Türk, Borut Pahor in Zoran Janković navezovali stike z azerbajdžanskim predsednikom Alijevom; kako je Janša leta 2013 v Baku peljal predstavnike okoli 50 slovenskih podjetij in organizacij; kakšen volilni turizem ob Kaspijskem morju si je privoščil Ivo Vajgl, ki velja za enega glavnih lobistov za Azerbajdžana v Evropskem parlamentu; zakaj se je pri Ilhamu Alijevu v Bakuju mudil Janković; o težvah Azerbajdžana zaradi padca cen nafte; kdo so slovenski prijatelji Azerbajdžana.