aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

Svet

Korupcija iz Zakavkazja: Azerbajdžan – slovenska dežela priložnosti?

Deli na:
Korupcija iz Zakavkazja: Azerbajdžan – slovenska dežela priložnosti?

Foto: Profimedia - Prestolnica Azerbajdžana Baku.

Dežela priložnosti za slovensko gospodarstvo in eden od ključnih trgov za slovenska podjetja. Tako so še pred leti v Sloveniji številni označevali kavkaško državo Azerbajdžan.

Azerbajdžan je skoraj desetmilijonska država v Zakavkazju, ki se zadnje čase spet malo več omenja v slovenskih medijih, in sicer zaradi Zmaga Jelinčiča. Ta je bil zaradi vpletenosti v velik korupcijski škandal v korist Azerbajdžana (predsednika SNS sumijo, da je leta 2012 prejel 25.000 evrov podkupnine, da ne bi obsodil kršitev človekovih pravic v Azerbajdžanu) do konca življenja izključen iz Sveta Evrope, kar pomeni, da nima vstopa v prostore Sveta Evrope in njegove parlamentarne skupščine.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako so Slovenci zavohali azerbajdžanski kapital; kako so Danilo Türk, Borut Pahor in Zoran Janković navezovali stike z azerbajdžanskim predsednikom Alijevom; kako je Janša leta 2013 v Baku peljal predstavnike okoli 50 slovenskih podjetij in organizacij; kakšen volilni turizem ob Kaspijskem morju si je privoščil Ivo Vajgl, ki velja za enega glavnih lobistov za Azerbajdžana v Evropskem parlamentu; zakaj se je pri Ilhamu Alijevu v Bakuju mudil Janković; o težvah Azerbajdžana zaradi padca cen nafte; kdo so slovenski prijatelji Azerbajdžana.