dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 7. maja

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

na granici _NNL3 Njena.si

Marko (Šverc komerc) spregovoril o svojih sinovih

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

Svet

Komisarka Jourova in predsednik EP Sassoli nezaželena v Rusiji

Deli na:
Komisarka Jourova in predsednik EP Sassoli nezaželena v Rusiji

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli in podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova - Foto: EP

Rusija je danes prepovedala vstop v državo predsedniku Evropskega parlamenta Davidu Sassoliju, podpredsednici Evropske komisije Veri Jourovi ter še šestim državljanom EU, je sporočilo rusko zunanje ministrstvo. Gre za vidne uradnike iz Nemčije, Francije, Švedske, Latvije in Estonije.

Gre za povračilni ukrep oziroma odgovor na marčevsko odločitev EU, da s prepovedjo vstopa v unijo kaznuje šest visokih ruskih uradnikov zaradi njihove vloge pri aretaciji opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega.

V Moskvi so tako danes znova ostro kritizirali sankcije, ki jih sprejema Bruselj, in mu očitali netenje protiruske histerije. "EU nadaljuje politiko nelegitimnih enostranskih sankcij proti ruskim državljanom in organizacijam," je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass ocenilo zunanje ministrstvo v Moskvi.

Kot so še dodali, unija zavrača vse poskuse Rusije, da bi spore rešili z dialogom. Namesto tega se zateka k dejanjem, "ki ne puščajo nobenega dvoma, da je njihov resnični cilj za vsako ceno zavreti razvoj naše države".

Navalni, ki je lani preživel zastrupitev z živčnim strupom, prestaja dvoinpolletno zaporno kazen v kazenski koloniji vzhodno od Moskve. Zaradi njegove zastrupitve in kasnejše aretacije sta EU in ZDA proti Rusiji uvedli že več sankcij.

Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v četrtek v luči ločenega diplomatskega spora med Rusijo in Češko države članice EU pozvali k usklajenemu izgonu ruskih diplomatov. V sprejeti resoluciji so poleg tega znova pozvali k brezpogojni izpustitvi Navalnega in izrazili zaskrbljenost zaradi krepitve ruskih sil ob meji z Ukrajino.

Loading...