Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kokainski kralj Šarić naj bi ponujal 10 milijonov za smrt Tadića in Dačića

Deli na:
Kokainski kralj Šarić naj bi ponujal 10 milijonov za smrt Tadića in Dačića

Foto: Arhiv Reporterja

Balkanski kokainski kralj Darko Šarić je ponudil nagrado 10 milijonov evrov za umor šestih srbskih politikov, ker so odgovorni za propad njegovega mamilarskega imperija, je danes poročal beograjski časnik Press. Med tarčami naj bi bila bivši srbski predsednik Boris Tadić ter notranji minister in mandatar za sestavo nove vlade Ivica Dačić.

Časnik trdi, da gre za podatke, ki jih je ena najboljših evropskih obveščevalnih služb minuli teden dostavila srbski varnostno-obveščevalni agenciji Bia.

Na seznamu so še vodja Tadićevega kabineta in predsednik urada za koordinacijo sveta za nacionalno varnost Miodrag Rakić, šef Bie Saša Vukadinović, tožilec za boj proti organiziranemu kriminalu Miljko Radisavljević ter pravosodna ministrica Snežana Malović, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Časnik poudarja, da gre za zanesljive informacije, s katerimi sta seznanjena tudi srbski predsednik Tomislav Nikolić in njegov kabinet.

V Nikolićevem kabinetu so za časnik povedali, da so že večkrat opozarjali na resno nevarnost, ki grozi Tadiću in drugim, ki so se v prejšnji vladi borili proti organiziranemu kriminalu.

"Sprožili smo preiskave, vendar podrobnih informacij, ki smo jih prejeli, ne moremo razkriti. Lahko povemo samo to, da smo jih pridobili po lastnih kanalih," so dodali. Poudarili so še, da Nikolić ne bo dovolil, da bi bila ogrožena varnost Tadića in drugih, ki so sodelovali v boju proti organiziranemu kriminalu.

Po pisanju srbskega tiska naj bi se Šarić, ki je na begu od leta 2009, skrival v Južni Afriki. Srbsko tožilstvo je proti njemu vložilo pet obtožnic zaradi preprodaje mamil in pranja denarja, po poročanju medijev pa naj bi bil povezan tudi z vrsto umorov v regiji.

V Sloveniji v okviru zadeve Balkanski bojevnik sodijo tudi Draganu Tošiću, ki ga sumijo, da je vodil slovenski del Šarićevega narkokartela.