Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska svari kritike, da so »obsojeni na neuspeh«

Deli na:
Kitajska svari kritike, da so »obsojeni na neuspeh«

Foto: Reuters

Družina kitajskega premiera Wen Jiabaa je danes potrdila, da so najeli odvetnike v primeru proti ameriškemu časniku New York Times, ki je nedavno pisal o velikem premoženju družine. Kitajska je ob tem danes posvarila kritike režima v Pekingu, da so "obsojeni na neuspeh", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V svetu se vedno oglašajo tisti, ki ne želijo, da se Kitajska razvija in krepi ter bodo poskusili vse, da omadežujejo ugled Kitajske in njenih voditeljev ter v državi zasejejo nestabilnost," je poudaril tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Hong Lei. Dodal je, da so kritiki kitajskega režima obsojeni na neuspeh.

Zunanje ministrstvo se je odzvalo, potem ko je hongkonški časnik South China Morning Post v nedeljo objavil izjavo premierovih odvetnikov, češ da gre za prvi primer, da visoki kitajski predstavnik zanika poročanje tujih medijev.

New York Times je v petek poročal, da ima Wenova razširjena družina premoženje, vredno 2,7 milijarde dolarjev. Kot piše časnik, so številni sorodniki Wen Jiabaa, med njimi sin, hči, mlajši brat in svak, v času njegovega vodenja vlade izjemno obogateli. Okoli 80 odstotkov tega premoženja je v rokah članov Wenove razširjene družine, v katero niso všteti njegova soproga, sin in hči, kar pomeni, da zanje ne velja pravilnik kitajske komunistične partije o razkritju premoženja.

Časnik piše, da so skupen znesek, ki temelji na poročilih družb, borznih podatkih in drugih javno dostopnih dokumentih, preverili revizorji.

New York Times je članek objavil dva tedna pred začetkom kongresa kitajske komunistične partije, na katerem bodo izvolili novo vodstvo.