DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Indira Ekić navdušila z drzno obleko Njena.si

Indira Ekić navdušila z drzno obleko

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska komunistična partija trdi, da je Kitajska premagala covid

Deli na:
Kitajska komunistična partija trdi, da je Kitajska premagala covid

Prizor iz Pekinga - Foto: Profimedia

Kitajska je odločno zmagala v boju proti covidu-19, so danes sklenili člani stalnega odbora politbiroja kitajske komunistične partije, ki ga nadzoruje predsednik države Xi Jinping. Ob tem so se tudi pohvalili, da je stopnja umrljivosti zaradi covida-19 na Kitajskem najnižja na svetu.

"Od novembra je naš odziv na pandemijo v razmeroma kratkem času doživel gladek prehod. Praksa je pokazala, da je odbor pravilno ocenil potek pandemije ter sprejel pravilne odločitve in strateške prilagoditve," je navedeno v izjavi odbora. Ob tem so se člani pohvalili, da je Kitajska ustvarila čudež v zgodovini človeštva, ko je uspešno prebrodila pandemijo.

Po njihovih navedbah je že več kot 200 milijonov okuženih na Kitajskem poiskalo zdravstveno pomoč, skoraj 800.000 resnih primerov okužb pa je bilo ustrezno zdravljenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Natančne slike o opustošenju, ki ga je povzročila pandemija na Kitajskem, ni. Po treh letih najstrožjih omejitev na svetu v okviru politike ničelne tolerance je Peking v začetku lanskega decembra nenadoma odpravil večino ukrepov.

Istega meseca je Kitajska spremenila metodologijo ugotavljanja števila mrtvih zaradi covida-19, tako da so v statistiko po novem vključeni le tisti, ki so umrli neposredno zaradi dihalne odpovedi, povezane s covidom.

Po odpravi strategije ničelne tolerance so oblasti poročale o skokovitem porastu okužb in naznanile, da so med decembrom in februarjem zabeležile približno 83.000 smrti, povezanih s covidom-19. Mnogi zdravstveni strokovnjaki sicer opozarjajo, da je število smrtnih žrtev v državi bistveno višje.